Minunile pandemiei. Ultimul fugar dintre autorii jafului de peste 100.000 de euro, din Ploiești, a fost prins. Covidul l-a determinat să revină în țară

0

Pe 11 decembrie, în zona centrală a Ploieștiului, aproape de sediul BCR, hoții au dat o lovitură de 100.000 de euro, intrând într-o locuință, de unde au furat ceasuri și bani.

Observatrulph vă prezenta atunci imagini în exclusivitate, surprinse de camerele de supraveghere instalate la locuința unde s-a dat spargerea. (video la final)

Imaginile de pe camerele de supraveghere ale casei au suprins modul de operare, hoții acționând liniștiți, timp de 30 de minute, cu luminile aprinse în casă, ceea ce duce la ipoteza că ar fi operat la pont, știind că proprietarii sunt plecați și nu revin prea curând.

Polițiștii au reușit să îl prindă destul de repede pe unul dintre suspecți. IPJ Prahova: ”Un bărbat în vârstă de 28 de ani din Ploiești a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în cazul spargerii în urma căruia un ploieștean s-a ales cu o pagubă de 100 000 de euro.”

După o săptâmână de la comiterea furtului, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Ploiești au descins la trei adrese, în căutarea hoților și a bunurilor. A fost prins și un al doilea supect, în timp ce un al treilea reușise să dispară cu întreaga pradă.

Existau informații că acesta din urmă ar fi fugit în Spania, însă nu a fost de găsit pânâ când Covidul nu l-a obligat să revină în țară. Speriat de ce se întâmpla în vestul Europei, al treilea suspect s-a gândit că pentru sănătatea lui ar fi bine să se întoarcă în România. O decizie înțeleaptă pentru sănătate, nu și pentru libertate, întrucât polițiștii știau cine este, așa că l-au reținut la intrarea în țară.

Procesul este acum pe fond, însă bunurile și banii nu au fost deocamdată de găsit. La ultima înfățișare în instanță, unul dintre suspecți a reușit să îi facă pe toți cei prezenți, inclusiv pe păgubit, să râdă copios. Suspectul, supărat pentru că i se impută un asemenea prejudiciu, după părerea lui mult prea mare, a afirmat în fața instanței: ”În țara asta nu mai există dreptate!” 

Este posibil ca bunurile să fi fost valorificate la prețuri derizorii, suspecții considerând acum că aceasta este valoarea reală pe care o au de restituit păgubitului.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău