Campanie observatorulph.ro: Închideți circulația rutieră pe Bulevardul Castanilor din Ploiești în weekend!

4

Circulația auto va fi interzisă în șapte zone din Centrul Bucureștiului, printre care și Calea Victoriei, în fiecare zi de sâmbătă și duminică. Din păcate, la Ploiești, încă de acum trei ani, primăria a renunțat la interzicerea mașinilor pe Bulevardul Castanilor în zilele de weekend.

Având în vedere că cei mai mulți dintre ploieșteni au respectat restricțiile de circulație din starea de urgență, observatorulph.ro solicită conducerii Primăriei Ploiești să reintroducă interdicția traficului rutier în fiecare weekend din această vară, pe Bulevardul Castanilor, de la statuia  lui  Radu  Stanian  până  la  Gara  de  Sud.

Această măsură ar fi binevenită mai ales pentru ploieștenii fără mașini personale, care nu pot ajunge decât foarte greu cu transportul public la cele mai mari parcuri din oraș, Municipal Vest, respectiv Constantin Stere – Bucov.

În plus, această măsură ar fi benefică și pentru ”supraviețuirea” castanilor, care absorb zilnic cantități uriașe de emisii nocive ale traficului rutier.

Mai ales că circulația auto a revenit la valori intense odată cu relaxarea restricțiilor de circulație din starea de alertă.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

4 COMENTARII

  1. Mai simplu ar fi sa fie restrictii auto si pe linia de tramvai 101 intre Gara de Sud si semaforul de la intersectia BCR a liniei de tramvai cu strada Valeni,iar cei care au masini personale sa se descurce pe alte artere adiacente.Astfel,vatmanii nu s-ar mai complica in trafic cu soferii care cauta sa impiedice circulatia tramvaiului nejustificat prin parcarea autovehiculului exact pe linia tramvaiului.Sunt destule locuri de parcare in Ploiesti.Sa le foloseasca si sa nu mai parcheze pe linia de tramvai.In toate zonele sunt suficiente zone de parcare.Sa nu mai umble multi cu minciuni ca nu sunt locuri de parcare.Cea mai buna solutie in zona amintita e interzicerea traficului auto pe portiunile inguste unde nu sunt benzi separate pentru traficul auto fata de liniile de tramvai.Aceasta e cea mai buna metoda,iar autobuzele sa circule dupa cum urmeaza:Traseele 1A,1C,1D,44,30 sa circule pe traseul de baza intre Malu Rosu/Cina/Metro/Cablu Romanesc-Galeriile Comerciale si retur dupa care la sensul spre Gara de Sud/Hipodrom/Astra/Comat(BJATM) sa circule pe strazile:Jurnalist Gabi Dobre,C.T.Grigorescu,Sapunari,Rudului,Depoului cu opriri in toate statiile intalnite,iar in sensul opus de la gara catre centru pe strazile Depoului,Bobalna,Anul 1907,Rudului,Maramures,Blv Republicii dupa care sa intre in traseul de baza.Pe portiunea deviata vineri,sambata si duminica opririle sa fie in toate statiile intalnite.La ducere catre Gara de Sud toate traseele sa foloseasca statia traseelor 2,2b sens spre Gara de Vest.Pentru linia 202 traseul sa fie cel de baza de la Pod Inalt pana la Galeriile Comerciale dupa care cel al liniei 44 pana la Gara de Sud conform celor solicitate mai sus.Pentru traseul 32 si traseul 32b sa se foloseasca statia existenta la Hale catedrala dupa care sa circule pe acelasi traseu deviat comun cu traseele 1A,1C,1D,30,44,202.Pentru traseele 2 si 2b sa fie folosita vineri,sambata si duminica urmatoarea ruta:traseu normal de la Gara de Vest pana la intersectia strazilor Plaiesilor/Rudului,dupa care sa parcurga strazile Rudului si Depoului pana la Gara de Sud/Hipodrom,iar la intors de la Gara de Sud sa circule pe strazile Depoului,Bobalna,Blv independentei dupa care sa reintre in traseul de baza.Pe portiunea deviata sa opreasca in toate statiile intalnite in traseu.Traseul 401 sa circule normal numai intre AFI PALACE si intersectia strazii Gheorghe Lazar cu Blv Independentei,dupa care sa urmeze traseu comun cu liniile 1A,1C,1D,30,32,32b,44,202,iar de la gara sa intre in traseul normal catre Hipodrom.De la Hipodrom sa fie traseu normal pana la gara dupa care pe strazile Depoului,Bobalna,Anul 1907,Rudului,Tache Ionescu,CD Gherea,Iasului,Buzaului,dupa care traseu de baza pana la AFI PALACE.Pe portiunea deviata sa opreasca in toate statiile intalnite in ambele sensuri

  2. La spitalul de pediatrie s-a gandit cineva de atatia ani? La zgomotul pe care il fac diferite persoane cu muzica data tare, zgomotul facut de masinile care trec prin fata spitalului cu muzica data tare, la distrugerea spatiului verde, la toti care urineaza si defecheaza prin parc, la toti samantarii? Nu, nu s-a gandit nimeni sa protejezi toti copii care sunt in suferinta. Are sa spuneti ca Politia Locala, chiar vad patrula dar 2 oameni la atatia nu fac fata. Ce nu vad e Politie Nationala, Jandarmerie. Stau pe Eminescu, in dreptul spitalului si stiu ce vorbesc. Circ si paine, asta se doreste.

  3. Sustin aceasta campanie. In luna iulie, din cauza poluarii, castanii se usuca ca si cum ar fi toamna. Sambata si duminica circulatia este mult mai mica ca in timpul saptamanii iar seara se aduna cei care fac curse cu masinile sau motocicletele in loc sa fie un spatiu pietonal unde sa se plimbe lumea. Daca bulevardul ar fi inchis nu ar mai fi aglomeratia infernala in parcul de la Sala Sporturilor sau in parcul Mihai Viteazul. Toate orasele au central o zona pietonala mare, numai in Ploiesti se circula ca pe autostrada. Pe vremea cand bulevardul era inchis totul era plin de viata iarba si castanii erau verzi in milocul verii, lume care se plimba, copii care se jucau. Acum in mijlocul verii este totul pustiu pentru ca nu poti sta in uscaciunea si mirosul de esapament si toat lumea se inghesuie cele doua parcuri.

  4. Nu mai plangeti de mila castanilor, ca nu din cauza circulatiei se usuca! Dece nu se face nimic pentru alungatea ciorilor, care fac galagie si se usureaza pe copaci, pe trotoare si pe banci? Nu sunt de acord cu perturbarea circulatiei in weekend. Singurii care se bucura sunt bombardierii, care lasa in urma lor mizerie.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău