Urmare a publicării grilei salariilor brute din SJU Ploiești, câteva elemente din sistem s-au arătat deranjate, folosind un limbaj demn de casele de toleranță, nu de o unitate sanitară

1

În urmă cu o zi, Observatorulph.ro a publicat articolul ”Salarii uriașe la Spitalul Județean Ploiești: șef de secție 42.658 lei, telefonistă 4.633 lei, liftier 4.821 lei. FOTO- DOCUMENT”

Textul are la bază chiar site-ul oficial al Spitalului, www.sjup.ro   

Deși se precizează clar în text că este vorba despre salarii brute, câțiva angajați ai spitalului au postat comentarii halucinante, care denotă două aspecte esențiale, uitând să posteze și fluturașii care, pe lângă net, conțin și sporurile:

  1. Sunt ignoranți, pentru că nu sunt capabili să citească mai departe de titlu, ceea ce ne sperie de-a dreptul, conștienți fiind că am putea ajunge pe mâinile unor specimene atât de superficiale.
  2. Sunt specimene care se califică pentru orice, dar nu pentru a îmbrăca haina de cadru medical. Limbajul folosit denotă nivelul de educație, incompatibil cu o poziție plătită din bani publici.

Cu riscul de a repeta, dar o facem pentru că este cazul, întrucât neuronii izolați ai supăraților din SJU nu par a fi capabili să priceapă, SALARIILE AU FOST PUBLICATE CHIAR DE REPREZENTANȚII INSTITUȚIEI ÎN CARE LUCREAZĂ, PE SITEUL SPITALULUI! (e cazul să traducem și în câteva limbi de circulație internațională?) Și salariile personalului medical sunt cele care au stârnit controverse, ci ale personalului auxiliar. Până și telefonista s-a supărat pe noi. Un spital monern ar fi avut robot, iar acela nu avea cum să se supere.

Așadar, supărați foc unii din sistem… Nu au fost la fel de supărați când ne-am străduit să strângem din donații, în perioada pandemiei, pentru a ajuta această unitate medicală, plină una cu magaziile goale, cu infecții intraspitalicești, cu scandaluri înfiorătoare în spate. Evident, nu pentru ei am făcut aceste eforturi, ci pentru comunitatea din care facem parte, pentru noi toți.

Am pledat mereu pentru cauza medicilor și asistenților, care aveau nevoie de salarii și sporuri pe măsura pregătirii și muncii pe care o depun. Evident, nu toți meritau, dar nu trebuie să oprim sistemul în loc pentru câțiva șpăgari, care condiționează actul medical. Pe voi, beneficiarii acestui sistem, vă sfătuim să înregistrați orice tentativă de condiționare a unui act medical, în caz contrar meritându-vă soarta.

Revenind la ”supărații spitalului”, unul dintre ei ne întreabă, pe noi cei de la ”Obositor”, așa cum îi place să ne numească, dacă de acum îi considerăm altfel decât o făceam ieri: ”Gata? S-a terminat? Nu mai suntem eroii în halate albe? Ne-am întors la statutul de spitalul morții, măcelari, șpăgari? Alt articol marca Obositorul…” Stimate domn, noi, ObservatorulPh, nu v-am considerat EROI, cu tot respectul pentru meseria pe care o aveți. Vă considerăm în continuare niște cetățeni români, care v-ați ales o meserie și trebuie să o practicați, fiind remunerați pentru asta. Dacă unii dintre dumneavoastră o fac cu dăruire, tot respectul pentru ei, dar nu păreți a vă număra printre, fie și din cauza abordării la grămadă. Ipocrizia nu este remunerată și nici trecută în fișa postului. Nici măcar în educație nu s-a strecurat, în caz că ea există, ea… educația.

În egală măsură, respect avem și pentru pompieri, șoferii care au făcut aprovizionarea în această perioadă, vânzătoarele de la magazine, gunoieri și oricare altă meserie, care a fost practicată în acestă perioadă delicată. Nu vă măguliți că sunteți mai mult decât niște oameni care și-au făcut treaba, exceptându-i pe cei care au ales să plece și care nu ar mai trebui să fie reprimiți în sistem.

Cum să avem respect pentru niște specimene, plătite din bani publici, care nu sunt capabile să înțeleagă că salariile respective au fost publicate chiar de site-ul unității medicale la care lucrează? Să avem încredere într-un cadru medical incapabil să citească un text pe care l-ar pricepe și un elev de clasa a patra? 

Vom continua campaniile pentru aflarea adevărurilor de dincolo de ușile spitalelor prahovene, cu accent pe SJU Ploiești, pe cum s-au tocat bugetele ultimilor ani. O facem și pentru cele mai multe cadre medicale din sistem, care își fac datoria și care nu merită să lucreze în asemenea condiții și alături de specimene ca cele care au făcut subiectul acestor rânduri.

Pentru conformitate, iată și câteva probe de exprimare, ceea ce ne face să credem că relatările unor pacienți, care vorbeau despre limbajul din spital, nu ar fi deloc departe de realitate:

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. „Sunt ignoranți, pentru că nu sunt capabili să citească mai departe de titlu, ceea ce ne sperie de-a dreptul, conștienți fiind că am putea ajunge pe mâinile unor specimene atât de superficiale”

    Asta se intampla pentru orice titlu scris ca un click-bait.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău