O ploieșteancă produce masca de protecție ”cu vedere la gură”. Cum și-a salvat firma și angajatele din criza iminentă FOTO

Se spune că Dumnezeu nu-ți închide niciodată o ușă fără a-ți deschide alta. Doar că este important să ai curajul să intri și să vezi ce te așteaptă. Pentru Carmen Avramescu, din Ploiești, una dintre cele mai cunoscute creatoare de sisteme babywearing, anunțul stării de urgență a picat ca un trăsnet, văzându-se nevoită să-și închidă, peste noapte, activitatea. S-a trezit însă, în numai câteva zile, cu cereri insistente pentru a crea și vinde măști textile. Inițial, a refuzat solicitările, însă penuria de măști medicale și rigorile de protecție, impuse de noul coronavirus, aveau să-i pună bazele unei noi afaceri.

Odată cu debutul situației de urgență în țara noastră, Carmen Avramescu punea, temporar, lacătul pe ușa  afacerii sale, în urmă cu două lună. O decizie pe care au fost nevoiți s-o ia mii și mii de antreprenori din toată țara. Doar că ploieșteanca n-a avut prea mult timp de relaxare.

Dacă afacerile trecute i-au venit, cumva, ca un dar cu fiecare copil adus pe lume, de această data, clienții au fost cei care au „forțat-o“ să se reinventeze. I-au solicitat măști de protecție din textile colorate, fiind siguri că din mâna unui om foarte serios, perfecționist, informat și pasionat n-are cum să iasă decât un lucru de calitate. Astfel i-au pus oferit „cheile“ unei afaceri…de criză.

Citește și CUM S-A REINVENTAT ANTREPRENOAREA CARMEN AVRAMESCU ODATĂ CU FIECARE COPIL AL SĂU

„Deși eram în situația de a nu avea activitate, am refuzat în primă fază să fac asta, citind tot ce circula la vremea respectivă despre măștile textile. Nu doream să fac un produs care va face rău, dar totul s-a schimbat în momentul în care mai multe cadre medicale de la diferite spitale din oraș mi-au solicitat ajutorul pentru măști și bonete medicale. Mi-au spus că au nevoie de protecție și că nu au cum să se expună. La vremea respectivă se epuizase și stocul de măști de unică folosință din farmacii… Acesta a fost imboldul care m-a făcut să acționez. Am contactat furnizorii mei de materiale și le-am cerut ajutorul. Am ales cele mai potrivite materiale și am început producția de măști”, ne-a povestit Carmen.

Și ceea ce la început era privit cu multă reținere, între timp a devenit un fel de „must have“. Un accesoriu în care ploieșteanca a încercat să-și pună amprenta, dorindu-și ca, pe lângă utilitatea lui, acesta să fie și vesel, și în trend. „Am început să tai toate materialele cu printuri de designer din atelier…ca să ne scoată puțin din tensiunea și incertitudinea zilelor pe care le parcurgem“, a completat Carmen.

Comunicarea trece de mască

Pașii noii provocări au curs frumos, de la sine. Astfel, după ce a creat un prim stoc, a venit momentul lansării pe piața on-line. A „împușcat“ atunci doi iepuri dintr-o lovitură. „Momentul în care le-am încărcat pe site a fost unul bun și pentru marsupiile noastre, făcându-le vizibile și celor care nu aflaseră de noi încă, dar căutau o mască. De fapt, asta am urmărit, pentru că știu bine că măștile reprezintă doar o fază care ține un an, poate doi… Astfel, acum am ales să facem ce putem ca firma să supraviețuiască acestei perioade. Tot astfel, am fost contactați de diverși psihoterapeuți care m-au rugat să concep o mască cu vedere la gură. Am stat mult pe gânduri, pentru că eu, sincer, nu-i vedeam utilitatea, iar în ignoranța mea, am considerat-o un moft“, ne-a mai spus Carmen.

Dar a studiat problema, a căutat informații și, astfel, a constatat că nu e tocmai o glumă. Există categorii de persoane cu anumite deficiențe și pentru care limbajul mimico-gestual este esențial. Pentru ei măștile „pline“ reprezintă o barieră în comunicare. La fel și în cazul terapiilor logopedice.

Și-a dedicat o zi întreagă testelor. A cusut, a descusut, a probat, a încercat până când a ajuns la acel produs care să o mulțumească, dar, mai ales, care-și îndeplinește scopul pentru care a fost creat. Iar o sută de terapeuți din toată țara vor purta măștile cu insert transparent, create de Carmen Avramescu.

În prezent, lucrează intensiv și pentru lansarea  unei colecții de echipament pentru personalul medical.

Omenie, provocări, speranțe…

Cine o cunoaște pe Carmen știe că în spatele unei femei extrem de energice, cu o pozitivitate molipsitoare, stă și un om foarte generos. Chiar dacă are de plătit salarii, dări către stat, facturi etc, Carmen a găsit și resursele pentru a-i ajuta pe cei din linia întâi a acestui război. Din tot ceea ce a creat, a donat stocuri întregi de produse personalului medical din județ, și nu numai.

Dacă în urmă cu două luni o încercau ceva fiori reci, gândindu-se că va fi o perioadă fără activitate, acum Carmen și-ar dori ca ziua să aibă minimum 48 de ore ca să reușească să îmbine partea profesională cu timpul pe care-l necesită și activitățile cu cei patru copii ai săi. O ajută soțul său care le asigură transportul zilnic (la/de la serviciu) fetelor care fac parte din echipa lui Carmen, astfel încât totul să se desfășoare în condiții de siguranță.

Această perioadă însă i-a adus și o situație în care s-a simțit depășită: cea de a le găsi în permanență ocupații copiilor săi, dintre care două fete sub cinci ani: „Dar am norocul ca locul meu să fie ținut cu succes de către mama mea, iar sediul firmei fiind acasă sunt, totuși, în preajmă atunci când au nevoie de mine.

Noi ne dăm silința să traversăm cât mai ușor perioada asta și dacă trebuie să ne reinventăm, o facem… încă o dată“.

Măștile colorate și vesele create de Carmen, precum și bonetele pentru cadrele medicale, pot fi admirate și comandate de pe site-ul său: happyhug.ro. Sunt realizate pe bază de comandă.

Carmen Avramescu este unul dintre oamenii care a reușit în acest război. A prins o idee, a transformat-o într-o oportunitate, iar reinventarea i-a adus salvarea. Și nu doar ei. Ci și familiei, dar și angajatelor sale.

Galerie FOTO (sursa: arhivă personală Carmen Avramescu)

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

  1. https://www.observatorulph.ro/exclusiv/2569377-o-ploiesteanca-a-inventat-masca-de-protectie-cu-vedere-la-gura-cum-si-a-salvat-firma-si-angajatele-din-criza-iminenta-foto?fbclid=IwAR2lW_eRQlfxiSnUcztk4Axe3hXsXHYyL7g8aKFjA0BBIsJ1geI6p2kG6uk

    Va sfatuiesc sa revizuiti acest articol si sa modificati cuvantul INVENTAT .
    Masca de protectie cu fereastra pentru gura este din luna aprilie a acestui an marca inregistrata a firmei Schasburg Folk Art din Sighisoara. Sa speram ca pe aceasta cale reusim sa innabusim un conflict juridic.
    O zi buna

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău