Dovada că polițiștii din Prahova evită să mai dea amenzi pentru nerespectarea ordonanțelor militare. Ieri s-au aplicat doar 28

0

După ce Curtea Constituțională a declarat ilegale amenzile aplicate în baza ordonanțelor militare, inclusiv cele privind încălcarea restricțiilor de circulație, polițiștii din Prahova nu au mai aplicat decât foarte puține sancțiuni de acest fel.

Observatorulph.ro a făcut o analiză a amenzilor aplicate în Prahova pentru nerespectarea restricțiilor de circulație înainte și după decizia CCR.

Astfel, dacă până în 6 mai, data la care CCR a declarat ilegale ordonanțele de urgență privind sancțiunile aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii din Prahova aplicau câteva sute de amenzi pe zi, după această amenzile sunt de ordinul zecilor.

De exemplu, pe 13 aprilie, în Prahova au fost aplicate 646 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 842.300 lei. Dintre acestea, 638 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militar!

Pe 29 aprilie au fost aplicate 347 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 423.000 lei, iar 298 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Pe 5 mai, Prefectura Prahova anunța că au fost aplicate 224 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 310.000 lei din care 216 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Pe 7 mai, a doua zi după decizia CCR, valoarea sancțiunilor a scăzut brusc, la 143.000 lei, însă numai 46 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Potrivit ultimei raportări a Prefecturii Prahova, din 9 mai, au mai fost aplicate doar 96 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 38.300 lei. Dintre acestea, două au fost pentru fapte de natură economică, 66 au fost pentru contravenții în context și numai 28 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Așadar, polițiștii evită să mai aplice astfel de amenzi care pot fi anulate doar printr-o simplă contestație în instanță și așteaptă ca guvernul să emită alte ordonanțe aferente stării de alertă care va fi instituită la 15 mai.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău