Câți prahoveni și-au pierdut locurile de muncă din cauza crizei COVID. Cifrele dezastrului economic – FOTO Document

0

Criza economică generată de pandemia de coronavirus este uriașă. Cifrele furnizate de AJOFM Prahova, la solicitarea observatorulph.ro, privind numărul șomerilor, inclusiv celor trimiși în șomaj tehnic, sunt îngrijorătoare.

Pandemia de coronavirus a provocat o criză economică ale cărei efecte încep deja să se vadă în Prahova.

Decizia guvernului de a închide încă din luna martie, numai în județ, câteva mii de afaceri, în special în domeniul hotelier, de alimentație publică și comerț, a provocat un adevărat cutremur pe piața forței de muncă.

Astfel, potrivit datelor furnizate de AJOFM Prahova, la solicitarea observatorulph.ro, numai în perioada 16-31 martie, aproape 1600 de firme au solicitat șomaj tehnic pentru 10.832 de angajați, iar alte 1169 de persoane au fost disponibilizate.

Citește și Instituțiile publice nu beneficiază de șomaj tehnic. Ce se întâmplă cu angajații SGU sau TCE Ploiești

Cele mai afectate domenii de criză sunt cele din domeniul HORECA (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri), industria ușoară (croitorii), transporturi de persoane, service-uri auto,  frizerii și altele.

În luna aprilie, peste 3000 de firme au depus actele pentru șomajul tehnic al angajaților, cifra exactă a celor plătiți cu 75% urmând să fie comunicată de AJOFM Prahova în perioada următoare, după centralizarea datelor.

La sfârșitul lunii aprilie, în Prahova numărul șomerilor a ajuns la 7223 de persoane.

FOTO Document AJOFM: Efectele crizei COVID pe piața forței de muncă din Prahova

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău