Haos în stradă după decizia CCR. Polițiștii nu știu ce amenzi să mai aplice în baza ordonanțelor militare!

3

După ce Curtea Constituțională a declarat ilegală majorarea amenzilor date de polițiști pentru nerespectarea ordonanțelor militare, premierul Orban a anunțat că acestea vor reveni la valorile inițiale, cuprinse între 100 și 5000 de lei, fără să spună când se va întâmpla asta. În teritoriu confuzia este uriașă, polițiștii evitând astăzi să mai aplice sancțiuni pentru că nu știu care mai sunt legale.

Aseară, CCR a declarat ilegală ordonanța de guvern prin care amenzile date în baza ordonanțelor militare au fost majorate de 20 de ori. Astăzi, decizia a produs haos în rândurile polițiștilor, care trebuie să aplice amenzi pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

Pentru că decizia CCR nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial, polițiștilor ieșiți în stradă li s-a recomandat verbal de către superiori să evite aplicarea de sancțiuni și să dea mai mult avertismente.

”Nimeni nu știe dacă trebuie aplicate amenzile mari, considerate ilegale de Curtea Constituțională sau dacă trebuie aplicate cele de dinaintea ordonanței. Până nu se primesc ordine clare, se merge pe avertismente”, susțin surse din IJP Prahova.

Astăzi, premierul Orban a declarat că după decizia CCR se vor aplica amenzile de dinaintea majorărilor, adică cele cuprinse între 100 și 5000 de lei, însă nu a precizat data de la care se va reveni la vechile valori.

Noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie a CCR nu înseamnă că nu se mai dau amenzi, numai că se dau amenzile la nivelul anterior Ordonanței de Urgență. Dacă a fost declarat neconstituțional un articol, declararea ca neconstituțional poate să fie interpretată ca o revenire la vechile amenzi. Când vom avea și motivarea vom înțelege cu adevărat care sunt toate consecințele legale”, a declarat premierul, potrivit digi24.ro.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

3 COMENTARII

  1. Sa nu le mai aplice pe cele din ordonantele militare,dar sa aplice amenzi pentru celelalte abateri care erau dinaintea starii de urgenta pentru cetateni(cele existente in Civil

  2. Roman orb mai ai nevoie de mai multe asa zise dovezi ca esti furat si batjocorit pana sa faci ceva sau poate nu stii ce sa faci de aceea nu faci nimic ? Daca mai ai nevoie de mai multe lucruri sa faci ceva ca sa-ti fie bine si sa simti democratia in tara ta, atunci stai linistit ca urmeaza sa ti se incalce si mai multe drepturi in numele fricii si amentarilor de toate felurile, ce o sa ma bucur cand o sa fii fortat sa faci ce zice unul si altul pentru ca el e ignorant sau corupt, oh stai se intampla asta de mult, dar in ultimil timp mai pronuntat si tot orbi sunt unii.

  3. numai publicati aspecte confuze deoarece :
    Amenzile din OUG 1 au fost modificate prin OUG 34. Deci alea nu mai există astăzi. OUG 34 este în ființă până la publicarea deciziei Curții .

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău