Îndemnul unui preot din Ploiești pentru noaptea de Înviere: ”Rămâneți acasă, biserica va fi încuiată!”

Invitat la Observatorulph.ro Live, preotul Claudiu Băzăvan de la Biserica Înălțarea Domnului din Ploiești a făcut un apel la enoriași să rămână acasă în noaptea de Înviere.

”Este un moment dificil, dar pe care trebuie să-l traversăm în siguranță. Noi vom respecta prevederile legii și facem un apel la cei care, din entuziasm sau credință sinceră, vor dori să vină la biserică în noaptea de Înviere să rămână acasă! Slujba se va ține în biserică fără enoriași, ba chiar cu ușa ferecată pe interior” a declarat preotul Claudiu Băzăvan.

În ceea ce privește Paștile și Lumina Sfântă, preotul a precizat: ”În Vinerea Mare seara vom sfinți Paștile și de sâmbătă dimineața, de la ora 8:00, cei doritori pot trece prin curtea bisericii li să ia din spațiile special amenajate Paștile, cu respectarea distanței între enoriași. În privința Luminii Sfinte, o vom primi chiar de la Sfântul Mormânt, de la Patriarhie, în jurul orei 20:00. Iar până la ora 22:00 sperăm să o distribuim în parohia noastră cu ajutorul voluntarilor, care vor acoperi toate străzile din cartierul nostru. Am vorbit ca în fața fiecărei scări de bloc să fie lăsată câte o candelă pe care o vor aprinde voluntarii, iar locatarii să coboare și să ia lumină până la miezul nopții”.

VIDEO Înregistrarea emisiunii Observatorulph.ro LIVE cu preotul Claudiu Băzăvan:

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău