PENIBIL! Dragi militari ploieșteni, de la Baza 2 Logistică Valahia, nu ne-a plăcut deloc cum ați procedat cu niște amărâți cu probleme psihice

0

Nu am nimic cu militarii, ba chiar îi respect. Este nevoie de prezența lor în stradă, nu pe facebook cu acțiuni penibile în aceste zile, dar tare mult mi-aș dori să-i văd la potolit de ”bombardieri” și nu la hărțuit persoane cu probleme psihice, pentru ca mai apoi să și posteze ce mare acțiune au făcut.

Context: În cursul zilei de duminică, în mediul online, au apărut câteva imagini din Ploiești, cu niște cetățeni îmbrăcați în uniforme militare. Au devenit subiect de glume proaste, deși era evident că este vorba despre niște amărâți. Mă rog, e bine pentru moral să mai și glumim în perioada aceasta, dar nu în astfel de situații și nu pe seama oamenilor cu probleme. Asta e deja josnicie, nu glumă.

Întâmplarea face să-i știu pe acei amărâți. Am copilărit în nordul orașului și îi știu de când erau mici. Cândva, aveau un apartament, acum locuind într-o rulotă de lângă Cablul Românesc. Au pierdut apartamentul din ”epoca de aur” pentru că toți din această familie, mamă și doi copii, au probleme psihice și nu au avut cum să se întrețină. Nu sunt agresivi din câte știu și trăiesc de pe o zi pe alta, din mila oamenilor.

Cum-necum, au ajuns în posesia unor haine militare, pe care le purtau de nevoie. Ce s-a întâmplat după, nu face deloc cinste celor care ”au luat atitudine”. Concret, au mers după amărâții din Nord, apostrofându-i pe cei care au ”dezonorat uniforma militară”.

Iată postarea de pe pagina Bazei 2 Logistică Valahia, însoțită de imaginile pe care le puteți vedea la finalul articolului:

”Situația critică în care ne aflăm impune conștientizare și respect.

Ne întâlnim pe stradă cu fel și fel de situații nu tocmai plăcute, așadar vă rugăm să respectați legea și măsurile luate.

În acest moment, asigurăm personal militar ce lucrează în cooperare cu toate secțiile de poliție. Suntem lângă ei în ajutor, asta înseamnă că la solicitarea acestora intervenim!
Orice încălcare a legii sesizați, vă rugăm să apelați la numerele de telefon puse la dispoziție de dispeceratele de Poliție sau Jandarmerie! Vă asigurăm că ținem cont de solicitări!

Suntem împreună cu Poliția și Jandarmeria pe stradă tocmai pentru a vă asigura pe voi, cei ce stați în casă, că sunteți respectați. Vouă, vă mulțumim!”

Ne-ați asigurat cu această acțiune și cu postarea aferentă, de nici nu mai știm unde să depozităm atât de mult respect. Așadar, fără a ține cont de conjunctură, de faptul că ai în față niște oameni amărâți, cu dizabilități, faci apel la ”conștientizare și respect”. Nouă ne-ar fi fost rușine de o asemnea abordare. Dacă voiați să faceți ceva cu adevărat remarcabil, le duceați trei geci în schimbul acelor uniforme și poate ceva de mâncare.

Dragi militari și polițiști care ați participat la această această ”acțiune răsunătoare”, cu mențiunea că polițiștii nu au făcut caz și nu au postat, în cazul în care nu ați citit și comentariile de la această abordare JENANTĂ, în rezumat oamenii așteaptă de la voi să fiți prezenți prin cartierele mărginașe, acolo unde bombardierii sunt infinit mai periculoși decât trei oameni amărăți, cu dizabilități. Chiar ne mirăm că nu le-ați pus la volum maxim și imnul național, poate așa le trezeați conștiințele. RUȘINE!

Și dacă nu ați avut timp, iată și câteva dintre comentarii:

Si cu bombardierii cand luati masuri? Acolo vrem sa vedem implicare, la aia certați cu legea. Nu va mai încordati mușchii cu amărâti din ăștia. Ei au procedat gresit si trebuiau deposedați de haine si însemne. Dar nu sa va faceti reclama cu ei pe facebook. În zilele următoare mi-ar plăcea să văd poze cu voi si de prin Mimiu, Bereasca etc. Aveti curaj? Ca daca nu, purtați uniformele la fel de ilegal ca si ăștia de i-ati fotografiat acum.”

”Cu amaratii aia ? Rușine! Este o mamă care îsi protejează copiii cu handicap. Tot cartierul Nord îi stie. Niciodată nu au făcut probleme.”

” Bravo, ați rezolvat situația…”

În cazul în care vă cuprind remușcările și o oarecare jenă, priviți imaginile pe care le-ați poastat needitate cu acești amărâți. Nu vă faceți griji, din bun simț le-am editat noi:

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău