Croitoriile din Prahova, ”bombă” cu ceas în răspândirea coronavirusului

0

Mai multe angajate ale unor croitorii din Prahova trag un semnal de alarmă privind pericolul la care se expun în fiecare zi când merg la muncă. Acestea lucrează în spații închise, la o distanță de cel mult un metru una de alta, fără echipamente de protecție. Alte angajate au fost date afară de patronii străini care le-au transmis că nu au bani și nici chef să aștepte după fondurile alocate de stat pentru șomajul tehnic. Observatorulph.ro solicită public ITM Prahova controale la croitorii pentru verificarea respectării legislației muncii și celei privind limitarea răspândirii COVID-19.

Iată câteva mesaje primite de la cititoarele care lucrează în croitorii.

In toate directiile se impun masuri de limitare a raspandirii covid 19. Vreau sa va intreb de ce nimeni din Prahova nu are in vedere croitoriile? Majoritatea patronilor de croitorii sunt straini care s-au pus la adapost dar nu vor sa suspende activitatea din considerente financiare. Pierd bani! In croitorii nu se respecta nicio masura de prevenire a raspadirii coronavirus, multi angajati intr-o singura incapere, de ordinul sutelor, fara posibilitate de separare ingrupuri mai mici, angajati care se aduna din toate zonele judetului. Nu se poate respecta o distanta minima de1,5 m intre persoane fiind productie de linie este imposibil de realizat, unde se dau articolele din mana in mana. Mai mult, materiale de protectie si dezinfectie/igienizare lipsesc cu desavarsire. Este un real pericol pentru populatie.

Va scriu in calitate de angajata la o croitorie din Prahova, unde 100 de salariate lucreaza intr-o singură hală de producție. Nu s-a redus timpul de lucru ca sa putem mentine o distanta legala intre noi, nimic. Aproape toate angajatele circula cu un singur autobuz asigurat de patronat dimineata si seara.  Riscul unei posibile contaminari este major.

Sunt sotul unei angajate la croitoria patronata de un cipriot. V-as ruga sa-mi spuneti daca pe fondul crizei generate de pandemia de COVID-19 acest patron procedeaza corect lasand toate angajatele fara servicii si obligandu-le sa isi depuna actele de somaj, fara sa ia in calcul acel somaj tehnic de 75% din salariul si asa mizerabil. Le-a transmis deja salariatelor ca se pot duce si la ITM ca nu-l poate obliga nimeni sa faca altfel decat vrea. Le-a spus ca el nu are bani pentru somaj tehnic si nici nu vrea sa alerge dupa acei bani le la stat…

Observatorulph.ro a transmis ITM Prahova denumirile și adresele croitoriilor reclamate de cititorii noștri.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău