Printr-un ordin dat peste noapte, Arafat a închis spitalele private! Situație critică în Prahova

0
5157

Pe 23 martie, secretarul de stat Raed Arafat a emis un ordin vizat și de ministrul MAI, Marcel Vela, prin care a închis spitalele private. Sute de pacienți din Prahova, care erau îngrijiți în spitale și clinici private, dar și cei considerați non-urgențe în spitalele de stat, au fost trimiși acasă și lăsați fără tratamente medicale.

”Se suspendă din data de 24 martie toate internările pe o perioadă de 14 zile. În termen de 48 de ore se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe”. Așa sună ordinul dat și semnat de Arafat prin care aproape toate spitalele din Prahova au trimis pacienții acasă și s-au închis.

Citește și Jale în spitalele de stat din Prahova: Au externat pacienții, stocuri 0 de echipamente de protecție, fără specialiști în tratamentul anti COVID-19

Consecințele sunt uriașe. Bolnavii nu mai au parte de îngrijiri medicale, iar în caz de urgență se vor duce fix în spitalele de stat, care ar trebui eliberate de fluxul de pacienți în așteptarea valului de îmbolnăviri cu coronavirus.

Pentru că ordinul respectiv nu a fost explicat, acesta este înțeles diferit și aplicat neuniform de unitățile sanitare.

Am contactat principalele unități sanitare private din Prahova, cele mai multe fiind deja închise

”Respectăm ordinul DSU. Am închis spitalul” au transmis reprezentanți conducerii AS Medica Bucov.

”Am anulat toate consultațiile și tratamentele programate din ambulator. Am externat toți pacienții care nu reprezentau urgență medicală și funcționăm în continuare cu camera de primiri urgențe, asigurând linia de gardă și respectând întocmai ordinul Comandantului Acțiunii” a confirmat și conducerea Dentirad Hospital Plopeni.

”Suntem o unitate privată, respectăm deciziile Ministerului Sănătății și încercăm să ajutăm sistemul de sănătate, astfel încât să nu fie grevat de pacienții pe care noi i-am trimite acasă. În momentul de față, în spitalul privat al Mediurg am făcut o evaluare și am păstrat 51 de pacienți internați. Pe aceștia nu-i putem trimite acasă, din trei motive: fie au boli cronice, care oricând pot degenera, fie nu au aparținători în țară care, să-și asume îngrijirea lor, fie au dar munca nu le permite. În cazul în care am închide unitatea noastră, unii dintre cei 51 și-ar putea pierde viața sau ar trebui să ajungă la urgențe și să fie preluați în sistemul public. Ar trebui ca Ministerul Sănătății să înțeleagă faptul că unitățile spitalicești private sunt cele care degrevează sistemul public.” A declarat pentru observatorulph.ro dr. Crsitian Vintilescu, director general Mediurg.

Revenind la ordinul respectiv, explicarea lui ar constitui un avantaj major atât pentru pacienți, cât și pentru supraviețuirea unităților sanitare, dar și pentru a evita constituirea unei categorii de personal medical dezorientat și fără orizont în aceste vremuri când oricum resursa umană este cea mai prețioasă, expusă și amenințată.

FOTO Document

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here