- Publicitate -

Alooo? Autorităţile? Poluarea nu şi-a luat liber la Ploieşti

Data:

Distribuie articolul:

Deranjaţi de mirosurile din atmosferă, ploieştenii din zona de Est au sunat iar, ieri şi astăzi, atât la APM Prahova, cât şi la Dispeceratul Primăriei. Şi, am putea spune noi, au avut un motiv întemeiat, având în vedere că aerul era irespirabil. Autorităţile însă susţin că analizatorul nu a depistat depăşiri. Numai pe site-ul calitateaer.ro se observă o creştere a concentraţiilor din „cocteilul” servit zilnic, în tot oraşul, care include toluen, m-xilen, benzen, o-xilen, p-xilen, PM10 şi ce-o mai fi prin atmosferă.

 

Directorul APM Prahova, Mihai Buzea, a susţinut că, în baza telefoanelor primite de la ploieşteni, în zona de Est a Ploieştiului, ieri, au fost efectuate măsurători, însă analizatorul nu a depistat depăşiri. Despre mirosul insuportabil, şeful APM Prahova a recunoscut că nu poate fi contestat. Acesta a fost resimţit şi de ploieştenii din Malu Roşu, din Vest ori din centru. Astăzi, situaţia s-a repetat. În jurul orelor 9.30-9.45, tot în zona de Est a oraşului, aerul era greu de suportat. La fel şi la orele 11.00. „Nu s-au înregistrat depăşiri, ci doar anumite creşteri la PM10. Noi am efectuat analize, însă analizatorul nu poate depista de unde provin mirosurile”, ne-a declarat Mihai Buzea, care, ce-i drept, astăzi, era în ziua liberă, de Sfântul Andrei, prevăzută la nivel naţional.

Ce-avem noi la Ploieşti? POLUARE

- Publicitate -

În timp ce bugetarii au beneficiat de o zi liberă, poluarea şi-a făcut de cap, am putea spune noi. Datele de pe site-ul calitateaer.ro confirmă faptul că în aer au existat concentraţii de toluen, benzen, o-xilen, p-xilen şi nu doar atât. De exemplu ieri, în staţia PH1 indicatorul m-xilen a avut valori cuprinse între 2,27 şi 4,80 de unităţi/m.c, în condiţiile în care acesta ar trebui să fie 0. Astăzi, la aceeaşi staţie, în jurul orelor 11.00, s-a înregistrat o concentraţie de toluen de 4,02 unităţi/mc. O altă staţie de monitorizare a aerului, acelaşi „cocteil” livrat populaţiei. Ieri, la PH2, concentraţia de benzen a înregistrat un maxim de 11,91 de unităţi/mc, la orele 10.00, iar m-xilenul a atins pragul de 5,76, la ora 14.00. Inclusiv o-xilen a avut valori de până la 2,22 unităţi/mc, culminând, la ora 17.00, la valoarea de 4,88 unităţi/mc. Astăzi, istoria s-a repetat. Vă dăm numai câteva exemple, de la ora 11.00: benzen – 8,83, m-xilen – 2,71, p-xilen – 0,93. La staţia PH3 lucrurile se complică. Fie staţia nu funcţionează, fie se află într-o cupolă, pentru că toţi indicatorii sunt „0”. La PH4 au existat depăşiri şi ieri, şi astăzi. Ieri, concentraţia de toluen în atmosferă era de 15,89 unităţi/mc la orele 12.00, la o-xilen de 3,88, la m-xilen de 7,41, iar la p-xilen de 3.04. Astăzi, nivelul a fost ce-i drept mai scăzut, însă indicatorul toluen a înregistrat 3,67 la ora 11.00, o-xilen – 1,23, m-xilen – 1,87 şi p-xilen – 0,79. Aproape aceiaşi poluatori s-au regăsit şi în monitorizarea realizată cu ajutorul staţiei PH5, valorile de toluen culminând, astăzi, la ora 11.00, la 7,01, iar la benzen – 6,11. Curios sau nu, în zona de Est a Ploieştiului, staţia de monitorizare, PH6, astăzi nu a indicat niciun fel de depăşire, toţi indicatorii fiind 0 pe linie. Coincidenţă sau nu?

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Simona Puiu solicită publicarea de către CSM Ploiești a tuturor cheltuielilor 2023-2024, pentru toate secțiile sportive

În urma publicării discuției între antrenoarea de gimnastică ritmică,...

Volosevici propune majorarea salariilor șefilor din Primăria Ploiești. Reacția sindicatului

Consiliul Local Ploiești se întrunește astăzi, într-o ședință ordinară,...

Reacția candidaților după runda a doua a dezbaterii electorale „Marea confruntare” pentru Primăria Ploiești [VIDEO]

Observatorulph.ro a organizat, luni seară, la Filarmonica Ploiești, cea...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Nu-i lăsa să-ți fure viitorul! Alege Ploieștiul modern!

Răzvan Enescu, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Ploiești,...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -