- Publicitate -

Cum îl critica Andrei Sava pe Victor Ponta când era deputat PDL

Data:

Distribuie articolul:

 

La începutul anului, deputatul PDL Andrei Sava îi fãcea praf pe liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu, prin intermediul unei intervenţii în Plenul Camerei Deputaţilor pe tema grevei parlamentarilor USL. În timp ce actualii sãi colegi de la Uniunea Social Liberalã aleseserã sã boicoteze acţiunile guvernului Boc prin declanşarea grevei parlamentare care, într-un final, a şi dus la cãderea guvernului PDL, deputatul ploieştean Andrei Sava spunea despre acţiunea acestora cã reprezintã „un comportament care scoate din nou în evidenţã imaturitatea politicã a liderilor USL”.

La nici nouã luni de la fulminanta luare de cuvânt, Ploieştiul este invadat de panouri electorale în care Victor Ponta, ajuns între timp premier ca urmare a grevei parlamentare declanşate de colegii sãi, garanteazã în faţa ploieştenilor pentru Andrei Sava, trecut în urmã cu şase luni la USL. Cu menţiunea cã pe 26 aprilie Sava a trecut la PSD, vã prezentãm mai jos integral declaraţia politicã din 28 februarie în care actualul candidat USL pe Colegiul 12 Ploieşti Nord îi fãcea praf pe colegii şi pe liderii Uniunii Social Liberale:

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 28 februarie 2012

- Publicitate -

Andrei-Valentin Sava:

„România nu îşi permite sã plãteascã grevele şi protestele opoziţiei”;      

Intervenţie consemnatã conform materialului depus la secretariatul de şedinţã

- Publicitate -

„Am avut în faţã nu numai o iarnã grea din punct de vedere meteorologic, ci şi din punct de vedere economic şi social, iar începutul de an a fost marcat de ieşirile în stradã ale oamenilor care au tras greul acestor ani de crizã economicã. În tot acest context, membrii opoziţiei au decis sã nu-i mai reprezinte pe cetãţenii români care i-au ales în colegiile lor, sub pretextul unui protest faţã de actuala putere.

Acest aşa-zis protest este un cost pe care ţara noastrã nu şi-l poate permite. Este revoltãtor ca, în condiţiile în care oamenii din România îşi drãmuiesc cu greu banii, lunã de lunã, pentru a le ajunge sã îşi plãteascã toate necesitãţile, parlamentarii USL sã primeascã un salariu fãrã a veni la muncã. Aşadar, colegii noştri din opoziţie, în timp ce spun cã sunt solidari cu oamenii care au ieşit în stradã, nu au niciun regret sã primeascã o indemnizaţie de 6.033 lei şi o sumã forfetarã de 9.049 de lei pentru birourile din teritoriu. Dacã facem un calcul simplu, un parlamentar care nu participã la şedinţe primeşte nemeritat aproximativ 3.500 de euro, sumã la care se adaugã decontarea cazãrii pentru cei care nu au domiciliul în Bucureşti, a cheltuielilor de transport şi a celor de telefonie.

Gestul parlamentarilor USL nu este nicidecum un act constructiv care sã îi ajute pe cetãţenii alãturi de care au declarat cã se poziţioneazã, şi anume pe acei oameni care sunt într-adevãr îndreptãţiţi sã protesteze. Este mai degrabã un comportament care scoate din nou în evidenţã imaturitatea politicã a liderilor USL care au dat tonul acestui protest. Domnului Ponta şi domnului Antonescu pare sã nu le pese deloc de faptul cã, prin neparticiparea reprezentanţilor PSD şi PNL la lucrãrile Parlamentului, au ales sã blocheze procesul legislativ în comisii cheie, periclitând viitorul ţãrii. Este vorba despre comisiile importante în care cvorumul nu poate fi realizat fãrã prezenţa parlamentarilor opoziţiei, comisii precum cele de muncã, buget-finanţe, economicã şi de industrii, apãrare, juridicã sau politicã externã.

- Publicitate -

Pe lângã toate acestea, reprezentanţii USL în Parlament îşi rezervã dreptul de a protesta doar când preferã Domniile Sale şi dupã cum o cere interesul. Un exemplu evident în acest sens sunt şedinţele liderilor de grupuri parlamentare de la Camera Deputaţilor şi Senat în cadrul cãrora se poartã negocierile pentru împãrţirea funcţiilor din Biroul permanent, la care parlamentarii USL nu ezitã sã ia parte pentru a nu îşi pierde funcţiile şi maşinile cu şofer. Totodatã, aceştia şi-au luat rezerva de a participa la toate şedinţele şi reuniunile în plen în care se iau decizii, se discutã hotãrâri sau legi privitoare la alegerile parlamentare anticipate, moţiuni de cenzurã, suspendarea preşedintelui, modificarea legislaţiei electorale. Aşadar, putem spune cã este vorba de un protest de formã dacã, atunci când interesele o cer, reprezentanţii USL uitã de protest.

Stimaţi colegi, greva parlamentarã a colegilor din USL nu este o soluţie. Mai mult, prin ceea ce USL face în acest moment, îi sfideazã pe acei români care şi-au exprimat pe bunã dreptate nemulţumirile în stradã. În speranţa cã se vor regãsi şi câţiva colegi din USL în salã, fac un apel la realism şi moderaţie. Soluţia, stimaţi colegi ai opoziţiei, nu este protestul de formã, ci reprezentarea în Parlament a celor care v-au trimis aici!”

sursa: telegrama.ro

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Percheziție la Valea Călugărească. Persoană bănuită că a furat butași de viță de vie în valoare de 10.000 de euro

Polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Valea Călugărească...

Ce a decis instanța în procesul Antena Group împotriva PRO TV și chef Sorin Bontea

Antena Group a pierdut primul proces pe care l-a...

Lista localităților din Prahova unde vor fi construite creșe

Compania Națională de Investiții (CNI) va construi cinci creșe...

Ultimele locuri disponibile pentru înscrierea la clasa Pregătitoare de la Școala Spectrum din Ploiești

Școala Spectrum din Ploiești aduce la cunoștința părinților interesați...

Șapte medicamente vor fi retrase din România, începând de săptămâna viitoare

Zeci de medicamente vor fi retrase din Europa pentru...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Groapă imensă de gunoi, lângă Ploiești și Parcul Bucov [VIDEO]

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Ce a decis instanța în procesul Antena Group împotriva PRO TV și chef Sorin Bontea

Antena Group a pierdut primul proces pe care l-a...

Lista localităților din Prahova unde vor fi construite creșe

Compania Națională de Investiții (CNI) va construi cinci creșe...

Ultimele locuri disponibile pentru înscrierea la clasa Pregătitoare de la Școala Spectrum din Ploiești

Școala Spectrum din Ploiești aduce la cunoștința părinților interesați...
- Publicitate -