FOTO: Culmea ironiei – măștile de protecție vândute de emag provin din Wuhan, China, orașul de unde a izbucnit epidemia de coronavirus. Informația nu apare pe site

0
masca_06029.jpg

masca_06029.jpg

O ploieșteancă a comandat de pe emag un set de măști de protecție, însă la primirea coletului a avut parte de o surpriză nu tocmai plăcută. Producătorul este o companie din orașul Wuhan, provincia Hubei, China, locul de unde a pornit epidemia de coronavirus!

Citind cu atenție eticheta de pe cutia care conține 50 de bucăți, femeia, angajată a unei companii din Ploiești, a constatat că măștile sunt produse de o firmă chinezească având sediul în Wuhan, provincia Hubei, China, adică exact zona de unde a izbucnit focarul mondial de coronavirus.

Speriată că s-ar putea contamina, femeia s-a spălat pe mâini cu substanțe dezinfectante. Aceasta a declarat în exclusivitate pentru observatorulph.ro că va returna produsul respectiv, acuzând emag că, în descrierea măștilor (între timp stocul a și fost epuizat), nu a menționat informațiile complete privind proveniența lor. 

”Față de prezentarea de pe emag sunt diferențe majore. De exemplu, nu există nicio mențiune, atât ca text cât și ca imagine despre producătorul care este fix în focarul de coronavirus: Wuhan, Hubei, China. În plus, pe cutia primită nu apare nicio față de femeie cu masca pe figură, așa cum este pe site-ul emag. Voi returna produsul” susține ploieșteanca.

masca-emag1_18ad5.jpg

masca-emag2_e0aa5.jpg

Importator: produsele sunt 100% sigure

Contactați de observatorulph.ro, reprezentanții firmei din Iași, care importă măștile în România din China, au declarat: ”Produsele importate de noi au marcaj CE (n.r. Comunitatea Europeană). Importatorul este reprezentant autorizat pe Uniunea Europeană și avizat de Ministerul Sănătății. Măștile de protecție au fost confecționate în anul 2019, înainte de epidemia de coronavirus și sunt 100% sigure”.

Cum este descris produsul pe emag:

Set 50 bucati Masti chirurgicale faciale din 3 straturi / verde, preț 149,99 lei/cutie

Mastile medicale sunt folosite pentru protectia cailor respiratorii, se adapteaza perfect la forma fetei, permit o respiratie fara efort si constituie o bariera eficace de filtrare. Culoare: Verde. Ambalaj: 50 bucati / cutie.

În fotografiile ambalajului postate pe emag nu apare adresa producătorului:

masca1_d8436.jpg

masca2_8b236.jpg

masca3_08ff9.jpg

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere și reprezentanților emag.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău