Cancer în Prahova! Sute de alerte privind otrăvirea populației cu benzen, ignorate de autorități complice!

0
WhatsApp_Image_2020-02-03_at_19.28.33_20c4e.jpeg

WhatsApp_Image_2020-02-03_at_19.28.33_20c4e.jpeg

Poluarea aerului pe care îl respirăm cu substanțe care au un impact rapid și devastator în primul rând asupra sănătății copiilor este acoperită în mod voluntar și conștient chiar de instituțiile obligate prin lege să ia măsuri pentru stoparea ei. Sute de adrese conținând date alarmante despre poluarea aerului din aglomerarea urbană Ploiești transmise de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Prahova în intervalul 2017 – 2019 către organisme cu atribuțiuni de control și intervenție au fost complet ignorate de cele din urmă.

O constatare devastatoare

În ultimii zece ani, ”lupta împotriva poluării” din zonă s-a rezumat la ”acțiuni concrete” mimate care au produs sute, poate mii de hârtii și adrese cu un singur scop: acoperirea proporțiilor fenomenului și a lipsei de acțiune pentru combaterea fenomenului a celor plătiți pentru asta. Metri cubi de hârtii care acoperă lipsa celei mai mici intenții de a combate fenomenul. Aceasta este singura concluzie trasă în urma unei documentări privind acțiunea autorităților în ceea ce privește poluarea aglomerării urbane Ploiești, întinsă pe durata mai multor luni.

Începând de astăzi vom publica documente și dovezi ale nepăsării criminale cu care autorități precum: Garda de Mediu (GM) Prahova, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova, primăria municipiului Ploiești dar și alte instituții, au ignorat și ignoră complet pericolul.

Acum suntem otrăviți cu benzen și autoritățile tac

Așa cum arătam într-un articol publicat zilele trecute, de la începutul anului și până în prezent stațiile de măsurare a calității aerului din municipiul Ploiești și comunele Brazi și Blejoi înregistrează valori alarmante ale poluatorului ”benzen”.

Până la acest nu am primit vreo informație cum că vreo direcție/agenție/serviciu al statului sau autorităților județene sau locale ar fi făcut cel mai mic demers pentru a vedea cine otrăvește aerul.

Și astăzi, după o lună de supra-poluare cu benzen a aerului pe care îl respirăm cu toții, instituțiile care ar trebui să ne protejeze dorm. Nimeni nu se gândește să informeze populația în cu privire la proporțiile fenomenului, la pericolul real pe care acesta îl reprezintă pentru sănătate și, foarte important, la ce măsuri poate lua fiecare în parte pentru a se proteja.

Absența comunicării autorităților cu cetățenii este, în opinia noastră, mai periculoasă decât poluarea în sine.

Benzen egal cancer

Benzenul este unul dintre cei mai toxici agenți poluatori cu efecte demonstrate ca fiind devastatoare pentru sănătatea celor care îl inspiră o durată mai lungă de timp. Nu o spunem noi, ci o spun specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) într-un ”studiu”: la nivelul județului Prahova, rata de incidență prin leucemie la 100.000 de locuitori a crescut de peste 3 ori în ultimii ani o posibilă cauză fiind poluarea cu benzen.

Din zecile de adrese în posesia cărora suntem, cel puțin o instituție – APM, cel puțin în ultimii trei ani, a solicitat cu o frecvență cu adevărat îngrijorătoare DSP să realizeze studii, cercetări și, foarte important, informarea populației!, cu privire la riscurile de sănătate la care este supusă ca urmare a expunerii prelungite la poluarea cu benzen, toluen, xileni etc, dar și depășiri uriașe ale indicatorilor la PM10, de exemplu.

De asemenea, aceeași APM a solicitat luarea de măsuri pentru diminuarea/combaterea poluării – în special a celei cu benzen și toluen și altor instituții precum Direcția de Sănătate Publică, Garda de Mediu, primării. Reacția acestora: ignorarea problemei și îngroparea în hârtii care să acopere lipsa acțiunilor concrete.

Atitudinea complice cu poluatorii a autorităților nu mai poate fi tolerată. Începând de astăzi, Observatorul Prahovean va începe publicarea de documente, situații, statistici, ascunse ani de zile de privirile cetățenilor. Acestea vor arăta nevoia de acțiuni ferme și urgente pentru stoparea poluării cu benzen și, pe cale de consecință, a supunerii tuturor cetățenilor la riscul ridicat de a contacta diferite forme de cancer.

Astăzi publicăm doar câteva din zecile, poate sutele de adrese trimise în ultimii trei ani de către APM către instituțiile ”abilitate” să ia măsuri de stopare a fenomenului și care nu au făcut absolut nimic. Din ele se poate vedea cât de acut și de virulent este fenomenul poluării cu benzen al aerului respirat de locuitorii din: Ploiești, Brazi, Blejoi, Păulești, Bucov, Bărcănești, Berceni, Târgșorul Vechi, Ariceștii Rahtivani. Va urma.

FOTO-Documente

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău