Screenshot_16_ceda2.png

În numai trei ani de antrenament, într-o țară în care sportivii care optează pentru performanța în sportul de iarnă n-au o bază de pregătire, câmpineanca Georgeta Popescu a transformat imposibilul în posibil. A marcat o premieră în istoria monobobului, obținând medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne.

În spatele acestei tinere, care va împlini, peste câteva luni, 18 ani, stă o muncă și o ambiție colosale. Descoperită și îndrumată de către antrenorul Cezar Popescu, sportiva din Câmpina, legitimată la CSO Sinaia, a reușit să concureze de la egal la egal și să învingă adversare din țări care au tradiție în sporturile de iarnă, dar și condiții de pregătire. Pentru ea, singurele stagii de antrenament pe gheață sunt cele câteva săptămâni petrecute în  Germania, Austria sau Elveția.

În spatele campioanei stă o poveste de viață impresionantă. Orfană de tată încă de acum zece ani, cu încă cinci frați, Georgeta a găsit în sport un mod de evadare din toate puncte de vedere. A muncit, iar acum este una dintre cele mai apreciate românce, gustându-și din plin momente de glorie. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nu uită însă că este în clasa a XII-a și urmează să susțină examenul de Bacalaureat, dar și că în numai doi ani va concura la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022.

Povestea unei campioane și a omului care a propulsat-o pe prima poziție a Olimpiadei de Tineret, la monobob, o puteți urmări LIVE, în platoul observatorulph.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg