Screenshot_12_fd770.png

Deși an de an aveam de-a face cu sezonul gripei și a tot ceea ce înseamnă viroze respiratorii, anul acesta panica pare mai mare ca oricând. Mai ales în rândul părinților sesizăm o stare de agitație care se instalează încă de la primul strănut sau primul puseu de febră al copilului.

Deși statisticile arată faptul că numărul real de persoane identificate de gripă este cu mult sub cel de anul trecut, înregistrat în aceeași perioadă, situația de la camerele de gardă ale spitalelor ne duc cu gândul că suntem în plină epidemie. Speriați de situațiile grave, soldate și cu decesul unor pacienți, unii bolnavi tind să pună egal între gripă și ceea ce poate fi mai grav. O atitudine greșită, ținând cont că această boală este tratabilă, iar în multe dintre cazuri poate fi ținută sub control chiar la domiciliu.

Și în instituțiile de învățământ din Prahova s-a instalat o stare de panică, iar mulți părinți au ales să-și țină copiii acasă în aceste zile.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Când este cazul alarmării, care este evoluția bolilor respiratorii de sezon în județul nostru, aflați de la dr. Dan Decebal, coordonatorul campaniei de vaccinare din cadrul DSP Prahova.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg