Observatorulph.ro LIVE  – Gripa sezonieră, tratată cu multă panică! Care este situația în Prahova

0
Screenshot_12_fd770.png

Screenshot_12_fd770.png

Deși an de an aveam de-a face cu sezonul gripei și a tot ceea ce înseamnă viroze respiratorii, anul acesta panica pare mai mare ca oricând. Mai ales în rândul părinților sesizăm o stare de agitație care se instalează încă de la primul strănut sau primul puseu de febră al copilului.

Deși statisticile arată faptul că numărul real de persoane identificate de gripă este cu mult sub cel de anul trecut, înregistrat în aceeași perioadă, situația de la camerele de gardă ale spitalelor ne duc cu gândul că suntem în plină epidemie. Speriați de situațiile grave, soldate și cu decesul unor pacienți, unii bolnavi tind să pună egal între gripă și ceea ce poate fi mai grav. O atitudine greșită, ținând cont că această boală este tratabilă, iar în multe dintre cazuri poate fi ținută sub control chiar la domiciliu.

Și în instituțiile de învățământ din Prahova s-a instalat o stare de panică, iar mulți părinți au ales să-și țină copiii acasă în aceste zile.

Când este cazul alarmării, care este evoluția bolilor respiratorii de sezon în județul nostru, aflați de la dr. Dan Decebal, coordonatorul campaniei de vaccinare din cadrul DSP Prahova.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău