alex_ilasi_52a9e.jpeg

Elev în clasa a XII-a, la „LMV“, la profilul Matematică-Informatică, intensiv Informatică, Alexandru Ilași a scăpat deja de emoțiile admiterii la universitate. Multiplu olimpic național și internațional la Informatică, atât la individual, cât și cu echipa, tânărul și-a dorit să aprofundeze acest domeniu și după terminarea liceului, aplicând la cinci universități din Marea Britanie. A primit răspuns de la Oxford și Manchester, unde a fost admis la Computer Science.

Alex așteaptă și rezultatele de la celelalte universități, însă prima în opțiunile sale a fost Oxford-ul, acolo unde pentru a urma studiile mai are de trecut și de hopul Bacalaureatului. Condițiile impuse sunt de a avea media generală la examenul „maturității” de minimum 9, iar la Matematică de 9,5. Teoretic, tânărul susține că aceste condiții n-ar fi niște impedimente, însă recunoaște că există o anumită strângere de inimă, ținând cont că orice examen vine și cu „surprizele“ proprii.

Etapa de admitere i s-a părut una corectă, constituită din mai mulți pași, faza finală fiind interviul cu cadrele didactice de la Oxford și familiarizarea cu mediul academic unde va merge din toamnă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Ai mei sunt foarte mândri de reușita mea și mi-au spus din start să mă concentrez pe ceea ce am eu de făcut, iar partea legată de cheltuieli va reprezenta strict preocuparea lor. În ceea ce privește modul în care mă voi descurca acolo, ținând cont că voi fi departe de casă și părinți, eu cred că voi face față. Cât despre cariera postuniversitară, este încă prematur să mă pronunț, dar cu siguranță nu voi exclude din planurile mele și pe cel de a reveni în țară“, ne-a declarat Alexandru Ilași.

Și fratele său, de numai 9 ani, s-a bucurat de reușita lui, însă nu conștientizează unde și cât de departe de el va fi plecat odată cu începerea studiilor universitare. „Știe că voi pleca și deja mi-a pus condiția să-l iau și pe el“, ne-a mai spus, amuzat de situație, tânărul ploieștean.

La performanța sa a ajuns datorită unei munci susținute, dar și cu sprijinul unui corp profesoral de excepție pe care Alex l-a întâlnit la CNMV Ploiești.

Alex Ilași este elev al acestui liceu încă din clasa a V-a și tot de atunci participă constant la concursurile școlare. Dar Informatica este cea care i-a adus cele mai mari satisfacții. Face parte și din Centrul de Excelență Prahova. Nu-și amintește să fi privit vreodată această materie ca pe una la care „trebuie“ să învețe, ci ca pe un hobby și o provocare.

Citiți mai multe despre Alex Ilași, unul dintre elevii geniali ai Prahovei

Foto:

alex_ilasi_a7b08.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg