Noul inspector școlar general Constantin Pisău: „Sunt membru PNL din 1992, dar cred că profesionalismul a fost criteriu principal de numire în fruntea ISJ Prahova“ VIDEO

0
20200116_113058_9f586.jpg

20200116_113058_9f586.jpg

Numirea lui Constantin Pisău la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Prahova a iscat o serie de discuții. Există voci care susțin că fostul director al Colegiului „Ferdinand“ din Măneciu a fost promovat în această funcție prin prisma culorii politice pe care o are din 1992, în timp ce altele sunt de părere că o „față“ nouă la conducerea ISJ Prahova este binevenită.

Noul „general“ de la ISJ susține însă că pentru acest post l-a recomandat vechimea de peste trei decenii în sistemul de învățământ.

Profesor de fizică, Constantin Pisău a ocupat în ultimii 12 ani funcțiile de director adjunct și director al Colegiului „Ferdinand“ din Măneciu, precizând faptul că a reușit ca în numai șapte ani să aducă această instituție de la statutul de „grup școlar“, la cel de „liceu“, iar acum „colegiu“. Totodată, un alt merit de care noul șef al ISJ Prahova este foarte mândru este proiectul în valoare de două milioane de euro, din fonduri europene, accesat pentru extinderea și renovarea Colegiului din Măneciu. În ceea ce-l privește, a gestionat totul din postura de manager de proiect.

La nivel de Inspectorat, Pisău a deruat o serie de activități ca președinte în comisii de Bacalaureat, în cele de contestații a Definitivatului, în comisii la Titularizare și altele.

Prin urmare, acesta consideră că nu culoarea politică a fost criteriul principal care a stat la baza numirii sale, dar a recunoscut însă că face parte din PNL din 1992.

Din noua sa postură a lansat și o serie de promisiuni, printre care continuarea bunei colaborări dintre ISJ și directorii unităților de învățământ, dar și remedierea situației din acele școli unde în continuare există grupuri sanitare în curte.

În ceea ce privește consecințele interzicerii detașărilor de la privat la stat, Constantin Pisău susține că situația i-a fost solicitată inclusiv de către Ministerul Educației, însă în Prahova nu au fost posturi rămase vacante în urma abrogării Ordonanței 114/2018.

Interviul integral, acordat în exclusivitate www.observatorulph.ro, îl puteți urmări mai jos:

VIDEO: Constantin PISĂU, inspector școlar general ISJ Prahova

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău