20200116_113058_9f586.jpg

Numirea lui Constantin Pisău la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Prahova a iscat o serie de discuții. Există voci care susțin că fostul director al Colegiului „Ferdinand“ din Măneciu a fost promovat în această funcție prin prisma culorii politice pe care o are din 1992, în timp ce altele sunt de părere că o „față“ nouă la conducerea ISJ Prahova este binevenită.

Noul „general“ de la ISJ susține însă că pentru acest post l-a recomandat vechimea de peste trei decenii în sistemul de învățământ.

Profesor de fizică, Constantin Pisău a ocupat în ultimii 12 ani funcțiile de director adjunct și director al Colegiului „Ferdinand“ din Măneciu, precizând faptul că a reușit ca în numai șapte ani să aducă această instituție de la statutul de „grup școlar“, la cel de „liceu“, iar acum „colegiu“. Totodată, un alt merit de care noul șef al ISJ Prahova este foarte mândru este proiectul în valoare de două milioane de euro, din fonduri europene, accesat pentru extinderea și renovarea Colegiului din Măneciu. În ceea ce-l privește, a gestionat totul din postura de manager de proiect.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La nivel de Inspectorat, Pisău a deruat o serie de activități ca președinte în comisii de Bacalaureat, în cele de contestații a Definitivatului, în comisii la Titularizare și altele.

Prin urmare, acesta consideră că nu culoarea politică a fost criteriul principal care a stat la baza numirii sale, dar a recunoscut însă că face parte din PNL din 1992.

Din noua sa postură a lansat și o serie de promisiuni, printre care continuarea bunei colaborări dintre ISJ și directorii unităților de învățământ, dar și remedierea situației din acele școli unde în continuare există grupuri sanitare în curte.

În ceea ce privește consecințele interzicerii detașărilor de la privat la stat, Constantin Pisău susține că situația i-a fost solicitată inclusiv de către Ministerul Educației, însă în Prahova nu au fost posturi rămase vacante în urma abrogării Ordonanței 114/2018.

Interviul integral, acordat în exclusivitate www.observatorulph.ro, îl puteți urmări mai jos:

VIDEO: Constantin PISĂU, inspector școlar general ISJ Prahova

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg