Comandantul Poliției Mizil amenințat de interlopii clanului Ciufu. Comisarul Valentin Busuioc a sesizat procurorii

0
32
62057200_ed9aa.jpg

62057200_ed9aa.jpg

Există clanuri de interlopi care par să nu aibă nicio limită în modul în care acționează, în felul în care sfidează legea și pe reprezentanții acesteia. Este si cazul clanului mizilean Ciufu, pe care nici DIICOT-ul nu a reușit să-l liniștească. Conform surselor observatorulph.ro, interlopii l-au amenințat pe șeful poliției din Mizil, care însă nu s-a lăsat intimidat și a acționat pe cale legală.

Despre clanul cămătarilor și proxeneților extrem de violenți din Mizil am scris în repetate rânduri, unele dintre faptele membrilor fiind demne de scenarii de filme. Atacuri violente, unele soldate cu vătămări corporale grave, amenințări, șantaj și cam toată gama de infracțiuni din ”sfera lor de activitate”. 

Până nu cu mult timp în urmă, clanul Ciufu părea să controleze Poliția orașului Mizil, sursele noastre vorbind și despre influențe la Judecătorie. Nu de alta, dar realitățile demonstrau că cei din clanul Ciufu scăpau la fiecare plângere depusă împotriva lor. Fie era rătăcită prin sertare, fie rezoluția era una care îi scotea din culpă. Aceleași surse vorbesc despre persoane influente care ar proteja activitatea infracțională a acestui clan, de unde și relaxarea lor în comiterea de infracțiuni.

Nu a fost o surpriză pentru nimeni când fostul șef al Poliției Mizil, comisarul Marius Rotaru, a fost pus sub acuzare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi favorizarea făptuitorului. Procurorilor antimafia le-a luat destul de mult timp să demonstreze ceea ce toată lumea știa de ani buni. Judecătorilor le-a luat și mai mult, dat fiind faptul că cercetarea a început în 2016.

În cursul anului trecut, o altă faptă cu violență avea să șocheze, atât prin felul violent în care au acționat interlopii, dar mai ales prin măsura dispusă de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria din Mizil. După ce au atacat cu toporul un bărbat din localitate, provocându-i leziuni severe, suspecții au fost plasați sub control judiciar, unii dintre ei neavând voie să părăsească localitatea. Cu alte cuvinte, procurorul de caz nu a considerat că prezintă pericol social, așa că pot umbla liniștiți prin orașul unde s-au obișnuit să comită faptele penale, unele violente. 

Ne-au contactat atunci și alte persoane din Mizil, care au avut experiențe nefericite cu acest clan. Oameni pe care i-au împrumutat cu diverse sume de bani sau patroni de firme șantajați și amenințați permanent, ne-au relatat și chiar probat modalitățile prin care acționau. Dezvăluirile din presă par să fi intensificat și acțiunile procurorilor DIICOT de la Ploiești, aceștia intervenind în forță  în septembrie 2019. Detaliile acțiunii în articolul de AICI.

Poate sunteți tentați să credeți că s-au liniștit, că acțiunile DIICOT i-ar fi calmat pentru o perioadă, eventual că judecătorii au tratat spețele cu celeritate. Ei bine, vă înșelați. Tupeul și crezul că sunt intangibili i-au determinat pe cei din clanul Ciufu să îl amenințe pe actualul comandant al Poliției Mizil, comisarul Valentin Busuioc. Doar că acesta, nu este din același aluat cu fostul șef și nici nu are legături ilegale cu interlopii. Așa stând lucrurile, surse judiciare au declarat în exclusivitate pentru observatorulph.ro că interlopii l-au amenințat, însă comisarul Busuioc nu s-a lăsat intimidat. Pentru că nu a putut fi corupt, împotriva comisarului se duce o adevărată campanie de defăimare, pe care acesta a atacat-o și pe cale civilă.

Momentan nu se pot da date suplimentare din demersurile făcute de șeful Poliției Mizil, dosarul fiind în lucru, iar suspecții deja citați pentru audiere. Revenim cu detalii.

62057200_e78a7.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here