Alin Manole, din Ploiești, a devenit, la doar 34 de ani, „un număr“ pe lista de așteptare a transplantului de cord. „Vreau să lucrez și să mai uit de boala care mă apasă“ FOTO

main_1_92910.JPG

main_1_92910.JPG

Se spune că la vârsta de 33 de ani în viața noastră se petrec schimbări radicale. Pentru Alin Manole din Ploiești, lucrul acesta s-a adeverit, însă avea să-i aducă una dintre cele mai grele încercări ale destinului său. O stare inexplicabilă de rău, un leșin au fost primele simptome care aveau să fie urmate de un diagnostic crunt: miocardită, în primă fază, urmată la numai câteva luni de insuficiență cardiacă tipul 3. I se întâmpla în 2018. Acum, Alin a devenit „un număr“ pe lista de așteptarea a celor care au nevoie de o inimă nouă.

Pasionat de turism și fotografie, Alin a lucrat ani buni pe un vas de croazieră. A străbătut lumea-n lung și-n lat, a strâns câțiva bănuți pentru a le face viața mai ușoară alor lui, dar și pentru a-și asigura un viitor. Numai că-n martie 2018 avea să simtă pe propria-i piele ce înseamnă imprevizibilul vieții și cât de scumpă avea să-i fie sănătatea…la propriu. Miorcadita (inflamarea mușchiului inimii) a fost primul diagnostic pus de specialiști, însă după luni de tratament s-a pricopsit cu insuficiență cardiacă tip 3 NYHA ( mai grav de atât e tipul 4).

În tot acest timp a întrebat și s-a interesat de aceste boli grave ale inimii, ținând cont că nu este ceva de natură ereditară. „Se spune că ar fi fost un virus Eppstein-Baar care, din câte am înțeles, poate ataca inima, plămânii sau creierul. În cazul meu a atacat inima. Este prezent la 80% din populație doar că este în stare latentă și nu se activează, din cauza oboselii acumulate la job, a stresului, a hrănirii proaste, imunitatea mea a fost scăzută și virusul a putut ataca“, ne-a spus Alin.

Astfel, a început să se lupte cu paradoxurile: poate merge, dar nu poate. După maximum 50 de metri parcurși trebuie să se așeze pentru că obosește cumplit, își dorește să lucreze, mintea lui este aptă, dar fizicul îl limitează și-n acest sens. Iubește fotografia și ar avea atâtea cadre de imortalizat, însă până și aparatul este mult prea greu pentru cât îi permite boala să mai facă.

A fost încadrat ca persoană cu grad de handicap I, cu drept de însoțitor (mama sa). Veniturile celor doi nu ajung nici la 2000 lei, mare parte din bani fiind dați pe tratament. Și asta pentru că nu toate medicamentele sunt compensate și gratuite. „În general, am remarcat că tratamentele mai ieftine sunt gratuite, iar cele care-s mai scumpe trebuie să le achităm integral“, a completat tânărul ploieștean.

Pentru că „motorul“ său nu mai are nicio șansă să fie ca nou, Alin are nevoie de o inimă nouă. Astfel a ajuns pe lista de transplant de la Târgu-Mureș, acolo unde este „încă un număr în așteptare“. Însă pentru că lupta pentru viață este una contra timp, tânărul s-a interesat și unde ar avea șanse să beneficieze de un nou cord. „În România, în anii în care sunt alocați bani mai mulți se fac 8-9 transplante de cord, în Franta 120-150“, ne-a spus Alin. Este și motivul pentru care planul său și al familiei, pentru viitorul apropiat, este de a pleca în Franța.

Până atunci, tânărul își caută ceva de lucru. Poate că nu partea financiară îl apasă cel mai tare, deși boala îi toacă toate agoniselile, ci faptul că dintr-o persoană activă s-a trezit într-una țintuită la pat aproape toată ziua.

„Din cauza bolii nu pot să fac foarte multă mișcare fizică (obosesc foarte repede), dar îmi caut un job, de preferat unul pe care îl pot face de acasă, de pe laptop. Sunt deschis la orice provocări și pot învăța ! Vorbesc Engleza și Italiana. Vă rog frumos, cine mă poate ajuta să îmi găsesc ceva să lucrez.

Nu vreau nimic gratis , de bine, de rău, mă descurc, însă mai pot lucra. Vreau doar să mă simt util și să mai uit de boala asta care mă apasă!”, este mesajul transmis de Alin.

Cum spuneam și mai sus, este pasionat de fotografie și stăpânește și informații despre editare. Imaginile pot fi consultate și pe pagina sa de facebook: https://m.facebook.com/Alin.Manole.Fotograf/

Totodată, până la transplantul de care ploieșteanul are atâta nevoie, mai este cale lungă și costisitoare. Sunt controale, tratament, regim, sunt cheltuielile cotidiente. Cei care vor să-i dea o gură în plus de aer acestui tânăr, o poate face și prin donații în bani, în contul deschis la ING,

TITULAR: Alin Costin Manole
IBAN: RO33INGB0000999901869410

Foto: arhivă personal Alin Manole

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău