harta-ploiesti_53ed5.jpg

Haosul urbanistic din Ploiești are o explicație simplă: cei mai mulți angajați din Direcția Generală de Dezvoltare Urbană nu au studii de specialitate. 

Potrivit Legii 193/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, în cadrul primăriilor trebuie să funcționeze o structură de specialitate în domeniul amenajării teritoriului, urbanismului şi executării lucrărilor de construcţii, condusă de arhitectul – şef.

Aceasta trebuie să aibă în componenţă personal cu pregătire adecvată în domeniile urbanismului, arhitecturii şi construcţiilor, potrivit publicației  arenaconstruct.ro

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prin ”pregătirea adecvată”  se înțelege cea ”care corespunde tipului de activitate la care este necesara competența: – la documentaţii de urbanism, pregătire de urbanist sau experienţă dovedită de un organism certificat în acest sens. – la documentaţii de arhitectură, pregătire de arhitectură sau experienţă dovedită de un organism certificat în acest sens. – la documentaţii de construcţii (inginerie) pregătire de inginerie/tehnologică sau experienţă dovedită de un organism certificat în acest sens.”

În Primăria Ploiești o astfel de structură este imposibil să funcționeze din cauza lipsei studiilor de specialitate ale majorității angajaților de la Urbanism.

Observatorulph.ro a solicitat Primăriei Ploiești situația studiilor celor 38 de angajați de la Direcția Generală de Dezvoltare Urbană și am constatat cu stupoare că foarte puțini sunt absolvenți de o facultate de profil.

Am aflat, de exemplu, că la Urbanismul Primăriei Ploiești lucrează 18 ingineri, printre care se numără specialiști în utilaj tehnologic, geologie, agricultură, electromecanică, forajul sondelor și tehnologia prelucrării petrolului. 

Alți 10 angajați au absolvit Facultatea de Științe Administrative, trei Dreptul, doi sunt economiști, iar alți doi sunt absolvenți de liceu, din care unul profil Cadastru.

Dacă nu ne credeți, citiți documentul transmis Primăriei Ploiești redacției noastre:

SKMC227Comu19121211351_1-page-001_99e93.jpg

sursa foto: Facebook/ Ploiestiul prin obiectiv

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg