Parcul Municipal Vest a fost închiriat pe șustache unei firme, timp de o lună, cu doar 7000 de lei, pentru un festival care nu există! FOTO-Documente

0
WhatsApp_Image_2019-12-06_at_13.15.19_7129d.jpeg

WhatsApp_Image_2019-12-06_at_13.15.19_7129d.jpeg

În timp ce orașe precum Sibiu sau Brașov se mândresc cu târguri de Crăciun spectaculoase, care atrag zeci de mii de turiști din toată țara și chiar din străinătate, ploieștenii au parte de un bâlci de sărbători în parcul din câmp. Observatorulph.ro continuă seria dezvăluirilor privind modul în care Primăria Ploiești, prin administrația Parcului Municipal Vest, i-a dat exclusivitate unei firme cu doi angajați, specializată în colectarea deșeurilor, să organizeze Orășelul Copiilor și Târgul de Crăciun. Mai mult, primarul Adrian Dobre și directorul parcului Constantin Donald au inventat un festival, ”Decembrie în culori” de care nu a auzit nimeni, nici măcar primăria! 

UPDATE Imagini revoltătoare din Parcul Municipal. Angajații Primăriei Ploiești montează cârciumi la Orășelul Copiilor!

Observatorulph.ro a publicat săptămâna trecută mai multe dezvăluiri privind organizarea Orășulului Copiilor și Târgul de Crăciun în Parcul Municipal Vest. Ploieștenii au aflat astfel că administrația parcului a oferit, în exclusivitate și fără niciun fel de procedură de achiziție publică, organizarea acestor activități specifice sărbătorilor de iarnă unei firme înființată acum un an, cu doi angajați, al cărei principal obiect de activitate îl reprezintă ”colectarea deșeurilor nepericuloase” (detalii AICI).

Astăzi publicăm documentele oficiale care au stat la baza încheierii acestei ”afaceri” în incinta Parcului Municipal Vest, unde sunt interzise activități comerciale din cauza statului de investiție finanțată din fonduri europene. Ia fiți atenți ce ”lucrătură” frumoasă.

Citește și De ce Târgul de Crăciun din Sibiu dă clasă ”bâlciului” de la Ploiești. Comparație FOTO

Pe 24 septembrie 2019, directorul Parcului Municipal Vest, Constantin Donald, trimite o adresă conducerii Primăriei Ploiești prin care solicită ca Târgul de Crăciun și Orășelul Copiilor să fie amplasate în incinta parcului din câmp. Adresa, care pare o compunere a unui elev din clasele primare, zugrăvește un tablou idilic de sărbători de iarnă, din care nu lipsesc concerte și spectacole pentru copii, căsuța lui Moș Crăciun și un pom de iarnă înalt de 12 m, etc. Sunt strecurate și două activități care nu fac obiectul administrației parcului: trenulețe și carusele multicolore (sâc!)

SKMC227Comu19120515490-page-002_4b583.jpg

Primarul Adrian Dobre își dă acceptul și mută orășelul copiilor și târgul de Crăciun din locații tradiționale, ușor accesibile ploieștenilor, în special celor fără mașini personale, precum centrul Ploieștiului, Parcul din fața Halelor Centrale sau Sala Sporturilor Olimpia, în Parcul Municipal Vest.

Citește și Mega-golăneala de la Vest poate costa 48.365.985,47 lei. Sunteți pregătiți să o plătiți? Noi nu!

Proiectul este ținut la secret atât de Primăria Ploiești, cât și de administrația Parcului Municipal Vest.

Iată cum se explică de ce nu se organizează nicio licitație sau o altfel de procedură de selecție pentru organizarea sărbătorilor de iarnă. În data de 11 noiembrie, primarul Ploieștiului Adrian Dobre, încheie cu firma Greentam Serv SRL o convenție pentru folosirea temporară a domeniului public pentru organizarea festivalului ”Decembrie în culori”. Este prima dată când auzim de un festival, în condițiile în care toate comunicatele Primăriei Ploiești vorbesc doar de orășelul copiilor și târgul de Crăciun.

Perioada închirierii parcului, atenție, nu se specifică nicio suprafață de teren!!! este 5 decembrie 2019-2 ianuarie 2020. Pentru aproape o lună, firma cu doi angajați, înființată în 2018 având a obiect principal de activitate colectarea deșeurilor, aceeași care a avut exclusivitate pentru terasele din parc vara trecută, plătește Primăriei Ploiești o chirie de 7.000 de lei.

Da, ați citit bine: pentru închirierea Parcului Vest, timp de o lună, Greentam Serv SRL, care nu are nicio experiență în organizarea unor evenimente precum festivaluri, orășelul copiilor sau târg de Crăciun, plătește suma de 7.000 de lei! Dacă nu ne credeți, consultați documentul de mai jos:

SKMC227Comu19120515490-page-003_d7044.jpg

Contractul, încheiat pe șustache, este semnat, repetăm, de primarul Adrian Dobre, administratorul firmei norocoase și vizat de directorul PMV, Donald Constantin, așa cum se poate vedea mai jos:

SKMC227Comu19120515490-page-004_6004d.jpg

Lăsând la o parte procedura lipsită de transparență, prin Primăria Ploiești acordă unei firme de care nu a auzit nimeni exclusivitatea organizării sărbătorilor de iarnă fără nicio procedură de achiziție publică, așa cum cere legea privind închirierea domeniului public, edilul Adrian Dobre are acum și o mega-problemă de legalitate.

Astfel, conform Hotărârii Consiliului Local Ploiești nr 268/2016, în baza căreia s-a și semnat convenția secretă dintre primărie și firma de colectarea  deșeurilor, Parcul Municipal Vest are trei surse de venit mari și late:

venit3_7129d.jpg

Atenție, tariful de 7000 de lei pentru fiecare eveniment se referă la cele găzduite de scena-amfiteatrul din incinta parcului, nu din montarea teraselor, tarabelor și celorlalte comedii din orășelul copiilor cum s-a întâmplat după semnarea convenției girate de primarul Dobre:

venit2_06876.jpg

Așa arată în realitate festivalul ”Decembrie în culori” care ar fi trebuit organizat în amfiteatrul PMV:

WhatsApp_Image_2019-12-06_at_13.15.19_7129d.jpeg

WhatsApp_Image_2019-12-06_at_13.15.18_4079f.jpeg

Vom reveni asupra acestui subiect pentru că merită!

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău