De ce Târgul de Crăciun din Sibiu dă clasă ”bâlciului” de la Ploiești. Comparație FOTO

0
front-targ_1ae43.jpg

front-targ_1ae43.jpg

Târgul de Crăciun din Sibiu a fost desemnat cel mai frumos din Sud Estul Europei și a fost inclus de mulți operatori internaționali de turism pe lista destinațiilor de neratat în perioada sărbătorilor de iarnă. La Ploiești, târgul și orășelul copiilor au fost  ”predate” anul acesta de autoritățile locale, fără licitație, unei firme specializată în colectarea deșeurilor, înființată anul trecut și fără niciun fel de experiență în organizarea unor astfel de evenimente.

Cum a ajuns Târgul de Crăciun să-l concureze pe cel din Viena

Ajuns deja la cea de-a 13-a ediție, Târgul de Crăciun din Sibiu a doborât anul acesta noi recorduri de expozanți și vizitatori. Din 15 noiembrie și până de Anul Nou, la Sibiu ajung zilnic români din toate colțurile țării pentru a vizita  târgul și a se bucura de experiența sărbătorilor de iarnă într-un decor cu adevărat de basm. Potrivit site-ului evenimentului, anul acesta, peste 100 de expozanți sunt prezenți in Piața Mare din Sibiu pentru a oferi experiențe plăcute vizitatorilor, iar pentru cei mici sunt pregătite diverse atracții printre care se numără Atelierul lui Moș Crăciun și patinoarul în aer liber, și Parcul lui Moș Crăciun.

Produse de calitate, fără chinezării și fast-food. În premieră, o roată panoramică ideală pentru selfie 

Comercianții pun  la dispoziția turiștilor o gamă variată de produse precum decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Bethlehem, precum și diverse specialități gastronomice. În premieră, anul acesta a fost montată Roata Panoramică, care are o înălțime de 22 metri și care oferă turiștilor posibilitatea de a admira târgul de Crăciun din Piața Mare de sus, dintr-o perspectivă deosebită.  

Primăria Sibiu face selecție de proiecte. Transparență totală

La fiecare început de an, Primăria Sibiu organizează o sesiune de proiecte pentru agenda evenimentelor culturale, artistice și economice. Transparent, pe baza unor criterii de selecție serioase, cu punctajele aferente. Se aude și la Primăria Ploiești??? Proiectele câștigătoare, care obțin sau nu finanțare de la bugetul local (de exemplu, la Târgul de Crăciun organizatorul plătește Primăriei Sibiu chiria pe domeniul public ocupat) se derulează apoi sub stricta monitorizare a autorităților locale.

Anul acesta, ca și în cei anteriori, Târgul de Crăciun din Sibiu este organizat de Asociatia Events For Tourism, specializată în domeniul organizării de evenimente cu scopul de a promova turistic locațiile în care acestea se desfășoară. În portofoliul asociației regăsim și alte târguri organizate în Sibiu, precum cel de Paști sau CibinFest. Târgul de Crăciun din Sibiu are site propriu, actualizat cu evenimentele care se țin zilnic și o pagină de Facebook dedicată. 

Am stat de vorbă cu managerul de proiect al târgului, Andrei Drăgan Răduleț, care ne-a dezvăluit secretul succesului acestui eveniment. ”Noi participăm la selecția de proiecte a Primăriei Sibiu, iar după ce suntem desemnați câștigători ne apucăm de treabă. În luna mai, pe site-ul târgului, începem înscrierile comercianților. Anul acesta am ajuns la 100 de căsuțe, pe care le punem la dispoziția comercianților la tarife de închiriere decente. Prioritate au cei care au participat la edițiile anterioare și care au demonstrat că vând sau prestează servicii de calitate”

FOTO Cum arată Târgul de Crăciun, ediția 2019:

La Ploiești e o ”manea” totală. Afacerea se face pe sub mână, pentru că așa vor șmecherii locali, cu acceptul tacit al primarului Dobre

La Ploiești, Primăria a amplasat anul acesta târgul de iarnă și orășelul copiilor la Parcul Municipal Vest, o destinație greu accesibilă celor care nu au mașini personale. De organizare se ocupă o firmă al cărei obiect de activitate este colectarea deșeurilor, cu sediul în Pleașa, înființată anul trecut, care are declarați doi angajați. Afacerea a fost încheiată de administrația Parcului Municipal Vest, fără licitație, pe principiul ”primul venit, primul servit”. Detalii aici: De ce Ploieștiul NU va avea sărbători de iarnă ca la Sibiu: Orășelul Copiilor și Târgul de Crăciun, organizate în condiții suspecte de o firmă de colectare deșeuri din Pleașa. Ca și anii trecuți, probabil că vom avea tot felul de tarabe, ”comedii” și terase, toate sub semnul kitsch-ului cu care, din păcate, ploieștenii au fost obișnuiți indiferent de cine conduce administrația locală. Și, spre deosebire de Sibiu, Târgul de Crăciun și Orășelul Copiilor din Ploiești au fost promovate printr-un comunicat de presă al Primăriei Ploiești și cam atât. O ploieșteancă a postat câteva fotografii cu decorațiunile montate zilele trecute în parc pe Facebook. Diferențele față de Sibiu sunt uriașe:

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău