De ce Ploieștiul NU va avea sărbători de iarnă ca la Sibiu: Orășelul Copiilor și Târgul de Crăciun, organizate în condiții suspecte de o firmă de colectare deșeuri din Pleașa

0
WhatsApp_Image_2019-12-05_at_09.59.21_7dfc7.jpeg

WhatsApp_Image_2019-12-05_at_09.59.21_7dfc7.jpeg

Primăria Ploiești a anunțat prin numeroase comunicate de presă că, în acest an, Orășelul Copiilor și Târgul de Crăciun sunt amenajate, în premieră, în Parcul Municipal Vest. Observatorulph.ro a aflat că administrația parcului a oferit, în exclusivitate și fără niciun fel de procedură de achiziție publică, organizarea acestor activități specifice sărbătorilor de iarnă unei firme înființată acum un an, al cărei principal obiect de activitate îl reprezintă ”colectarea deșeurilor nepericuloase”. 

Ce spune legea

Potrivit art. 123 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, consiliile locale şi judeţene pot hotărî ca bunurile ce aparţin domeniului public de interes local ori judeţean, după caz, să fie închiriate, operaţiune juridică ce urmează a fi făcută, în afara unor derogări permise de lege, prin licitaţie publică. 

Ce se întâmplă la Ploiești

În luna septembrie, administrația Parcului Municipal Vest, prin director Constantin Donald, trimite la Primăria Ploiești o adresă prin care solicită organizarea Orășelului Copiilor și Târgului de Crăciun în parcul de la marginea orașului, construit cu fonduri europene.

Propunerea este acceptată de conducerea Primăriei Ploiești, care bombardează presa locală cu numeroase comunicate, ultimul dintre ele fiind de-a dreptul ”emoționant”: ”Anul acesta, în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae, îl așteptăm pe vestitul Moș să poposească printre copiii cuminți, într-o atmosferă de poveste, cu luminițe și tainice colinde, la Parcul Municipal Vest, unde se vor deschide oficial Târgul de Crăciun și Orășelul Copiilor”. 

Cine este în spatele afacerii

Luna trecută, între administrația Parcului Municipal Vest și societatea GREENTAM SERV SRL din sat Pleașa, comuna Bucov, se încheie o convenție prin care firma respectivă, înființată în 2018 și având ca obiect principal de activitate  ”colectarea deșeurilor nepericuloase” are exclusivitate în organizarea celor două evenimente, poate cele mai importante ale acestui an. Atenție, la baza acestei înțelegeri nu există nicio procedură de achiziție publică!

La rândul său, firma respectivă închiriază spațiile comerciale la tarife și pe criterii care nu sunt cunoscute publicului, din acest motiv mai mulți comercianți protestând ieri la Parcul Vest, unul dintre ei fiind agresat (detalii și VIDEO AICI).

Merită menționat faptul că firma GREENTAM SERV SRL este singura care a avut, vara trecută, terase în incinta Parcului Municipal, așa , așa cum observatorulph.ro a dezvăluit aici: Afaceri pe șustache în Parcul Municipal Vest. Primăria Ploiești poate da înapoi milioanele de euro de la UE

Primarul Adrian Dobre arată cu degetul spre directorul parcului, Constantin Donald

Contactat de observatorulph.ro pentru a explica de ce o firmă fără experiență în domeniul organizării de evenimente are exclusivitate pentru Târgul de Crăciun și Orășelul Copiilor, fiind desemnată fără nicio procedură de achiziție publică, primarul Adrian Dobre dă vina pe conducerea Parcului Municipal Vest.

”Primăria Ploiești a primit o propunere din partea administrației Parcului Vest privind organizarea evenimentelor prilejuite de sărbătorile de iarnă, pe care am aprobat-o. Ce s-a întâmplat mai departe, cum s-a ales firma organizatoare, ce tarife sunt practicate nu mai știu pentru că toate aceste lucruri intră în responsabilitatea conducerii parcului!”, a declarat primarul Dobre.

La Parcul Municipal Vest nu se pot obține venituri decât din parcare, scenă, patinoar și terenuri de sport

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Ploiești nr 268 din 2016, privind stabilirea tarifelor pentru folosirea bunurilor și prestarea serviciilor în cadrul Serviciilor Administrației Parcului Municipal Vest, se pot obține venituri doar din închirierea amfiteatrului-scenă, terenuri de tenis, patinoar și parcări. Așadar, din punct de vedere legal, Parcul Vest nu poate obține venituri din alte surse, mai ales din cauza clauzelor impuse de Uniunea Europeană la acordarea finanțării pentru amenajarea acestuia.

Restul e…tăcere

Observatorulph.ro a solicitat ieri Primăriei Ploiești să raspundă în regim de urgență la urmatoarele întrebări legate de închirerea spațiilor comerciale la Târgul de Crăciun și Orășelul Copiilor din Parcul Municipal Vest:

1 Cine a organizat procedura de selecție și cum se numește firma care organizează evenimentele? 
2 Care a fost procedura prin care a fost desemnată?
3 Ce alte firme au mai participat la procedura de selecție?
4 Care sunt obligațiile firmei care organizează evenimentele către municipalitate?
5 Ce firme/PFA-uri au închiriat spații comerciale de la organizator și la ce tarife?

Până la ora publicării acestei știri nu am primit niciun răspuns oficial de la primărie.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău