Primăria Ploiești a „confiscat” donațiile pentru Spitalul de Copii

0
donatie_41463.jpg

donatie_41463.jpg

La mai bine de șase ani de la lansarea controversatului proiect prin care ploieștenii erau invitați să doneze bani pentru transformarea fostului sediu Petrom în Spital de Copii, Primăria Ploiești nu poate sau nu vrea să explice de ce fondurile colectate nu pot fi returnate. 

„Pentru Binele Copiilor”, „Și cu ajutorul tău vom construi în Ploiești cel mai modern spital pentru copii din România” sau „Un dar mic ajută mult” au fost numai câteva dintre sloganurile lansate de Primăria Ploiești, la nivelul anului 2013, pentru colectarea de bani în vederea transformării fostului sediu Petrom în spital pentru copii.

Special pentru colectarea de fonduri, la acea dată, a fost înființată Fundația „Copiii noștri” sub patronajul Primăriei Ploiești.

Bineînțeles, subiectul a fost controversat din start având în vedere că fostul sediu Petrom nu avea cum să fie transformat în unitate medicală, iar Observatorulph.ro a atras atenția încă de atunci cu privire la imposibilitatea realizării acestui demers.

Citește și: Penumbrele Spitalului Copiilor Ploieşti 

La șase ani de la lansarea campaniei, Observatorulph.ro a solicitat Primăriei Ploiești un punct de vedere cu privire la sumele colectate de la ploieșteni.

Astfel, potrivit Primăriei Ploiești, persoanele juridice au donat 149.115 lei, iar suma colectată prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit a fost de 243.246,22 lei. Adică în total a fost vorba despre peste 83.000 de euro.

Așa cum era și firesc, pentru că banii nu au fost folosiți în scopul transformării fostului sediu Petrom în Spital de Copii, Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere și cu privire la posibilitatea de returnare a sumelor, iar răspunsul a fost surprinzător.

„În ceea ce privește recuperarea de către ploieștenii care au redirecționat 2% din sau au făcut donații, vă precizăm că sumele respective nu pot fi restituite”, a fost răspunsul Primăriei Ploiești.

raspuns-spital-pediatrie_fae55.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău