Cu WC în curte și fără apă curentă, locuitorii din două sate din Albești-Paleologu au rețea de canalizare inutilă

0
Albesti-Paleologu_b0aa9.jpg

Albesti-Paleologu_b0aa9.jpg

Mai mulți localnici din Albești-Paleologu și-au făcut cruce cu ambele mâini după ce au văzut „minunea” de la ei din comună. În două sate, la Albești – Muru și la Vadu Părului, va fi introdus sistemul de canalizare, deși în respectivele localități nu există apă curentă.

Programul Național de Dezvoltare Locală a fost, de-a lungul timpul, una dintre sursele principale de finanțare, mai ales pentru localitățile mici.

Oficial, PNDL reprezintă „sursa principală de finanțare pentru infrastructura locală și are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice”. Dar uneori se mai întâmplă și „surprize”.

Cel puțin așa s-a întâmplat la Albești-Paleologu. Primăria din localitate a depus două proiecte de finanțare. Unul pentru alimentarea cu apă și unul pentru introducerea sistemului de canalizare în două sate.

Este vorba despre satele Albești – Muru și Vadu Părului, două localități unde trăiesc peste 2.000 de suflete. Surpriza avea să vină, însă, de abia în acest an, când Primăria a primit confirmarea că numai unul dintre proiecte a fost aprobat. Iar dacă o să credeți că a fost vorba de alimentarea cu apă potabilă vă înșelați amarnic. 

Locuitorii din cele două sate s-au crucit cu ambele mâini când au văzut că, deși nu au apă curentă, în cele două localități încep lucrările la sistemul de canalizare.

„Într-adevăr, Primăria a primit finanțare, prin programul PNDL, numai pentru introducerea canalizării în cele două sate Muru și Vadu Părului. Am primit o adresă prin care ni s-a transmis că a fost aprobat proiectul privind sistemul de canalizare, nu și alimentarea cu apă. Lucrările deja au început. Noi ne-am bucurat că s-a aprobat cel puțin canalizarea, pentru că în cele două sate nu s-au prea făcut investiții de foarte mult timp. Pentru alimentarea cu apă avem două posibilități. Una dintre soluții ar fi să așteptăm aprobarea cererii de finanțare PNDL. Mai există o posibilitate de alimentare cu apă a celor două sate.  Pe terenul UAT-ului, Hidro Prahova va realiza niște puțuri forate pentru alimentarea cu apă a orașului Mizil. În acel moment, ar putea fi alimentate cu apă și cele două sate. În plus, chiar dacă nu există rețea de alimentare cu apă, locuitorii din Muru și Vadu Părului au puțuri în gospodării”, a susținut Marian Panait, primarul comunei Albești – Paleologu.

Investiția privind introducerea sistemului de canalizare este cifrată la aproximativ 16 milioane de lei, potrivit edilului.

Foto – Facebook – Primăria Albești Paleologu

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău