UPDATE. Comuna din Prahova unde asfaltul proaspăt turnat măsoară 2 cm grosime. ”Cât să reziste pojghița asta?”VIDEO

0
hqdefault_31ca3.jpg

hqdefault_31ca3.jpg

În ciuda condițiilor meteo nefavorabile, în multe comune din Prahova se asfaltează intens în aceste zile. Pe ultima sută de metri, primarii încearcă să termine lucrări de infrastructură achitate din bugetul local sau cel de stat, prin programul național de dezvoltare locală. Din grabă și nu numai asfaltul proaspăt turnat are mari șanse să crape la prima ninsoare.

UPDATE La solicitarea primarului comunei, Călin Ion, care a solicitat explicații dirigintelui de șantier, acesta a formulat următorul punct de vedere:

WhatsApp_Image_2019-12-04_at_15.47.40_86072.jpeg

După ce săptămâna trecută observatorulph.ro a publicat articolul ”Cum se toarnă asfalt direct pe pământ, într-o comună din Prahova”, astăzi vă prezentăm imagini cu o lucrare similară.

De data aceasta, un localnic din comuna Gornet Cricov, sat Priseaca, ne-a trimis imagini surprinse pe strada Cricovel, asfaltată sâmbăta trecută pe o lungime de aproximativ 100 de metri.

Cu ajutorul unui vecin, el a măsurat în mai multe locuri, cu ruleta, grosimea asfaltului, care nu depășește doi centimetri. ”S-a asfaltat de Sfântul Andrei, dar nu știm dacă ține până la Sfântul Nicolae” a fost mesajul cititorului nostru.

Potrivit normativelor tehnice în vigoare, stratul minim de asfalt trebuie să aibă între 8 și 10 cm grosime.

Contactat de observatorulph.ro, primarul comunei Gornet Cricov, Călin Ion, a declarat: ”Eu sunt în concediu, dar voi da dispoziție să se verifice pe teren ce s-a întâmplat. Mi se pare ciudat ce sesizați dvs. pentru că avem diriginte de șantier, care trebuie să verifice respectarea proiectului”.

Asfaltarea străzii respective s-a făcut din bugetul local. 

VIDEO

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău