DSC01434_a0a1a.JPGUn sfârșit de lună plin de emoții în școlile militare din Prahova. Pe 29 noiembrie, agenții de poliție pregătiți la Câmpina și pompierii, școliți la Boldești, au participat la ceremonialul prin care au depus, din nou, Jurământul de credință, dar, de această dată, din postura de angajați ai structurilor MAI. Pe lângă felicitarea șefilor de promoție, defilarea prin fața rudelor și prietenilor, pompierii au avut parte și de un moment aparte: o cerere în căsătorie.

Promoția noiembrie 2019 completează structurile pompierilor cu alte 300 de noi cadre, pregătite la Boldești, timp de zece luni. În acest interval, tinerii cu vârste între 18 și 27 de ani, au avut parte atât de pregătire teoretică, dar și de un stagiu de practică.

Ca de fiecare dată, întâlnirea cu rudele, cu prietenii, cu toate cadrele didactice, și nu numai, își are o emoție aparte. Una pe care tinerii absolvenți au trăit-o atât la momentul depunerii Jurământului, cât și când au marcat momentul încheierii școlarizării. La Boldești sunt pregătiți tineri care vor lucra în toate Inspectoratele pentru Situații de Urgență din țară, dar și maiștri auto militari care vor deservi toate „armele“ Ministerului Administrației și Internelor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cadrul ceremonialului, au fost felicitați și cei doi șefi de promoție: Iulian Aron (Bacău) – la specializarea Protecție Civilă și Alberto Ionuț Petre (Balta Doamnei, Prahova) – la Maiștri Militari Auto.

Pentru unul dintre cei 301 absolvenți, momentul de pe 29 noiembrie a avut însă o încărcătură emoțională aparte, întrucât, sub privirile miilor de participanți, și-a cerut în căsătorie logodnica.

Următoarea sesiune de admitere la Școala de Pompieri de la Boldești este programată la începutul anului 2020.

Foto: Viorela Nicolescu Sava

DSC04127
DSC04121
DSC04106
DSC04095
DSC04045
DSC01485
DSC01477
DSC01463
DSC01398
DSC01434

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg