O nouă promoție de pompieri, școlită la Boldești, pregătită să salveze vieți. Ceremonialul de absolvire, completat și de o cerere în căsătorie FOTO

0
DSC01434_a0a1a.JPG

DSC01434_a0a1a.JPGUn sfârșit de lună plin de emoții în școlile militare din Prahova. Pe 29 noiembrie, agenții de poliție pregătiți la Câmpina și pompierii, școliți la Boldești, au participat la ceremonialul prin care au depus, din nou, Jurământul de credință, dar, de această dată, din postura de angajați ai structurilor MAI. Pe lângă felicitarea șefilor de promoție, defilarea prin fața rudelor și prietenilor, pompierii au avut parte și de un moment aparte: o cerere în căsătorie.

Promoția noiembrie 2019 completează structurile pompierilor cu alte 300 de noi cadre, pregătite la Boldești, timp de zece luni. În acest interval, tinerii cu vârste între 18 și 27 de ani, au avut parte atât de pregătire teoretică, dar și de un stagiu de practică.

Ca de fiecare dată, întâlnirea cu rudele, cu prietenii, cu toate cadrele didactice, și nu numai, își are o emoție aparte. Una pe care tinerii absolvenți au trăit-o atât la momentul depunerii Jurământului, cât și când au marcat momentul încheierii școlarizării. La Boldești sunt pregătiți tineri care vor lucra în toate Inspectoratele pentru Situații de Urgență din țară, dar și maiștri auto militari care vor deservi toate „armele“ Ministerului Administrației și Internelor.

În cadrul ceremonialului, au fost felicitați și cei doi șefi de promoție: Iulian Aron (Bacău) – la specializarea Protecție Civilă și Alberto Ionuț Petre (Balta Doamnei, Prahova) – la Maiștri Militari Auto.

Pentru unul dintre cei 301 absolvenți, momentul de pe 29 noiembrie a avut însă o încărcătură emoțională aparte, întrucât, sub privirile miilor de participanți, și-a cerut în căsătorie logodnica.

Următoarea sesiune de admitere la Școala de Pompieri de la Boldești este programată la începutul anului 2020.

Foto: Viorela Nicolescu Sava

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău