098_f570c.jpg

Seria problemelor de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești pare să nu se mai termine. Nici mărirea salariilor, nici renovarea unor secții nu sunt pași suficienți pentru acoperirea tuturor neajunsurilor.

Două componente alte activității spitalului vor avea acum de suferit, urmare a demisiilor unor medici de la Radiologie. Aceștia asigurau și linia secundară de gardă. Oficial, doar doi și-au dat deocamdată demisia, însă surse din SJU ne-au confirmat că ar mai fi încă doi: unul care urmează să demisioneze și un altul cu probleme de sănătate, care deocamdată se pare că se confruntă cu probleme de sănătate.

Marius Niculescu, managerul interimar SJU Ploiești, ”Au plecat prin demisie un medic radiolog din UPU și un medic radiolog care făcea doar gărzi (ambii arabi). Se pune puțin în dificultate a doua linie de gardă pe radiologie. Această linie am reușit anul acesta să o aprobăm.”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De ce pleacă medicii din SJU, în condițiile în care, cu excepția Chirurgiei, există deficit de personal? Se pare că salariile majorate substanțial și am spune chiar necesar nu ar fi un argument care să compenseze volumul de muncă, nu de puține ori epuizant. Medicii nu se înghesuie să vină în SJU, preferând spitale mai mici, cu volum redus de muncă. Din păcate, cei care încă mai lucrează în SJU sunt nevoiți să compenseze, însă nu se știe cât vor mai rezista.

O altă problemă care complică enorm activitatea spitalului este accesarea acestuia de către pacienții care reprezintă segmentul non-urgențelor, dar care trăiesc cu senzația că ”sărind” peste medicul de familie își pot rezolva mai ușor probleme deloc grave în realitate. Poate că una dintre soluțiile de rezolvare în acest caz ar fi imputarea serviciilor medicale celor care apar la UPU și aglomerează astfel spitalul, refuzând parcursul firesc pornit de la medicul de familie. Din cauza acestei categorii au de suferit atât pacienții cu probleme care necesită serviciile UPU, apoi pe cele de pitalizare, dar și cadrele medicale, care nu ar trebui să mai piardă timp prețios cu răceli banale sau ”dureri în coate”.

098_5d638.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg