Poluare masivă în Ploiești. Din subsolul blocurilor țâșnesc reziduuri petroliere. FOTO

0
front-poluare_9b386.jpg

front-poluare_9b386.jpg

Poluarea atinge cote uriașe la Ploiești. Apa infestată cu reziduuri petroliere provenite de la fosta rafinărie Astra a ajuns în subsolul blocurilor din Bariera București. Un locatar a postat pe Facebook imagini pentru care Garda de Mediu Prahova nu mai poate invoca nicio scuză în identificarea poluatorului!

De ani de zile, locuitorii cartierului Bariera București se plâng de un miros insuportabil de gaze și produse petroliere. În ciuda numeroaselor sesizări transmise Gărziide Mediu Prahova, sursa de poluare nu a fost identificată și, implicit, sancționată.

Un ploieștean care locuiește într-unul din blocurile de pe strada Industriei, vis-a-vis și foarte aproape de gardul fostei rafinării Astra, a postat pe Facebook imagini cu dezastrul ecologic din zonă.

”Va întrebați de unde vine uneori mirosul? Aici este strada Industriei, dupa gardul Rafinariei Astra este o mare balta cu strat gros de petrol/produs petrolier la suprafata! Nimeni nu face nimic sa estompeze aceasta poluare, mai ales a solului! Mai jos regasiti o poza din subsolul blocului, cu o gaura de colectare a petrolului care iese din sol! GARDA DE MEDIU avem si noi în orasul asta?????” este mesajul lui Dan Toma.

Dintr-o ”baltă” uriașă, infestată cu produse petroliere, din incinta fostei rafinării, apele poluate au ajuns în pânza freatică și au inundat subsolurile blocurilor respective. Situația este cu atât mai gravă cu cât în zonă își desfășoară activitatea două școli, o grădiniță, două licee și UPG.

”Prinde orbul scoate-i ochii”

Poluatorul, Rafinăria Astra, a intrat în conservare în anul 2004, iar din 2014 se află în insolvență.

De aproape 15 ani, utilajele sunt tăiate și vândute la fier vechi fără ca cineva să deconamineze zona, deși este una dintre cele mai populate din Ploiești.

Compania este deținută de firmele de tip offshore KREYTON LIMITED si KALATSE INVESTMENTS DEVELOPMENTS, iar statul român, prin instituțiile de mediu, nu a făcut niciun demers pentru eliminarea acestui dezastru ecologic.

Vom reveni asupra acestui subiect.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău