power_lines_42368300_869cc.jpg

Urmare a sesizărilor mai multor clienți ploieșteni ai furnizorilor de energie și gaze, clienți care se consideră înșelați, reclamând abordarea nesinceră a agenților de vânzări din teren, observatorulph.ro a publicat o serie de articole pe această temă, solicitând totodată și de la IPJ Prahova precizări legate de eventuale cercetări penale, care ar fi instrumentate în astfel de spețe.

IPJ Prahova: ”La solicitarea Observatorulph.ro, în baza legii 544, vă comunicăm următoarele:

În urma sesizărilor primite de la mai mulți locuitori ai județului Prahova, cu privire la faptul că au fost induși în eroare cu ocazia încheierii unor contracte de furnizare energie electrică, la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au fost înregistrate două cauza penale, în care se investighează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”înșelăciune” și ”concurență neloială”, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De asemenea, în legătură cu activitatea prestată de agenți ai societăților furnizoare de energie electrică, pentru încheierea de noi contracte cu beneficiari persoane fizice, la postul de poliție Scorțeni se află în instrumentare un dosar penal pentru sărvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar la Poliția Municipiului Ploiești este înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.”

Având în vedere situațiile semnalate, polițiștii își fac datoria și la capitolul prevenție, avertizând populația:

”Încheierea unui contract reprezintă un act bilateral, care implică atât voința prestatorului, cât și pe cea a beneficiarului, astfel că nimeni nu poate fi constrâns în vreun fel să încheie un contract. recomandarea este să analizați cu atenție oferta și să nu semnați pe loc, documentându-vă temeinic. 

Totodată, în cazul în care există suspiciuni referitoare la comiterea vreunei infracțiuni, vă solicităm să vă adresați imediat poliției.”

Așadar, pe lângă cercetarea cazurilor deja semnalate, polițiștii IPJ Prahova au inclus în lista de acțiuni prioritare și prevenția, fiind executate 735 de acțiuni de prevenție, pe stradă, prin presă sau din ușă-n ușă.

power_lines_42368300_f4e30.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg