seringi_0aa83.jpg

Observatorulph.ro a intrat în posesia a zeci de minute de filmări cu modul în care sunt gestionate deșeurile de către firma Eco Burn, care deține un inciderator în Parcul Industrial Brazi.

Astăzi vă prezentăm imagini cu deșeurile medicale depozitate necorespunzător în curtea incineratorului, deși acestea sunt considerate periculoase atât de legislația sanitară, cât și de cea privind protecția mediului.

Reamintim că, în urma numeroaselor sesizări din mass media atât ale cetățenilor, cât și ale reprezentanților Parcului Industrial Brazi, autoritățile sanitare și de mediu au acționat cu întârziere, aplicând sancțiuni modice și chiar penibile. De exemplu, la controlul solicitat de Prefectura Prahova în vara acestui an, singura sancțiune luată împotriva poluatorului a fost un avertisment verbal al ITM, iar Garda de Mediu s-a mulțumit doar să ceară ”intrarea în legalitate”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ce spune legea:

Potrivit legislației în vigoare,  procesele și metodele folosite pentru tratarea și eliminarea deșeurilor rezultate din activitățile medicale nu trebuie să pună în pericol sănătatea populației și a mediului, respectând în mod deosebit următoarele cerințe:

a)să nu prezinte riscuri pentru apă, aer, sol, faună sau vegetație;
b)să nu prezinte impact asupra sănătății populației din zonele rezidențiale învecinate;
c)să nu producă poluare fonică și miros neplăcut;
d)să nu afecteze peisajele sau zonele protejate/zonele de interes special.

VIDEO Ce se întâmplă la incineratorul din Parcul Industrial Brazi:

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere reprezentanților Eco Burn încă de săptămâna trecută, însă nu am primit până acum niciun răspuns.

În urma apariției a imaginilor cu fumul dens de la incinerator, Violeta Ștefănescu, managerul firmei Eco Burn, a declarat pentru republikanews.ro că este victima campaniei electorale. ”Imaginile sunt vechi, din 2017, când instalațiile intrau în mentenanță. Domnul consilier care a organizat protestul vrea să candideze la ceva post de primar la Brazi, aducând acuzații nefondate societății noastre”.

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg