EXCLUSIV Dezvăluirile unui angajat din România al platformei de rezervări turistice falimentare AMOMA, concurentul lui booking.com: ”Am fost raportați pentru tarife mai mici!”

0
amoma_849c6.jpg

amoma_849c6.jpg

Un cititor al observatorulph.ro, care a lucrat la un punct de lucru din România al platformei online de rezervări turistice amoma.com, a dezvăluit motivele pentru care nu mai este funcțională. Sub protecția anonimatului, acesta a oferit detalii din interiorul unei afaceri ale cărei secrete se află în Elveția și ce se întâmplă cu banii turiștilor. În România, amoma.com are 300 de angajați.

Reporter: Ce se întâmplă cu angajații Amoma din România, după ce platforma online și-a încheiat activitatea?

Angajat amoma.com: Pentru moment nu este declarat niciun faliment oficial. Noi mergem la muncă, dar nu mai avem obiect de activitate. Pentru luna septembrie am primit banii din partea celor de la Geneva. Acum, ținând cont că toate contractele de muncă erau pe perioadă nedeterminată, ar trebui legal să primim salarii compensatorii. Deocamdată niciun angajat nu a fost concediat oficial.

De ce a picat afacerea?

Site-ul a picat din cauza concurenței neloiale pe care amoma.com o făcea. Având sediul social în Elveția, compania nu era plaătitoare de TVA în România și nici în alte țări. 

Asta însemna tarife mai mici pentru clienți?

Exact, tarifele practicate erau cu 10-15% mai mici decât cele ale celorlalte platforme de pe piață. Erau companii care făceau zi de zi Test booking, căutau prețuri cât mai mici la noi pe site și le raportau autorităților drept concurența neloială. 

Totuși, cum s-a ajuns ca site-ul să fie nefuncțional?

Toate rezervările active au fost anulate de către parteneri pentru că amoma nu și-ar mai fi plătit datoriile. Așa s-a ajuns la situația ca site-ul amoma.com să pice efectiv.

Ce se întâmplă cu clienții români care au făcut rezervări prin amoma.com?

Toate booking-urile erau plătite în avans. Clienții își vor recupera banii. Trebuie doar să facă o cerere la bancă de cashback și banii vor fi returnați în contul lor.

Ce ponturi le puteți da turiștilor pentru a găsi tarife mici la cazare? Există vreun algoritm secret?

Să fiu sincer, nu există așa ceva. Recomandarea mea este ca cei ce călătoresc în străinătate să facă rezervări la cazare cât mai din timp. De exemplu, o cameră dublă la un hotel de patru stele din Viena costă 200 euro pe noapte pentru mâine seară, dar pentru o rezervare făcută astăzi pentru noiembrie ar costa 130 de euro. Așadar, este bine să faci rezervri cu cel puțin o lună înainte de pelcarea din țară.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău