De ce sunt cercetați penal trei tineri din Ploiești pentru desene pe asfalt. ”A fost apel la 112 de la un șofer derutat”

0
1-9-1280x720-768x432_d20ea_3c91f.jpg

1-9-1280x720-768x432_d20ea_3c91f.jpg

Trei tineri din Ploiești, cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani, s-au ales cu dosare de cercetare penală după ce au fost identificați de polițiști ca fiind autorii unei treceri de pietoni desenată cu creta, pe asfalt. S-a ajuns aici după ce un șofer a reclamat la 112 că a fost indus în eroare de ”opera” tinerilor.

Fapta s-a produs pe 3 septembrie pe strada Găgeni, la intersectia cu strada Walter Maracineanu, fiind sesizată de un șofer printr-un apel la 112, care s-a simțit indus în eroare de falsa trecere de pietoni. Din acest motiv, susțin polițiștii, au fost nevoiți să demareze o anchetă.

Astfel, polițiștii de la Biroul Rutier Ploiești au identificat după zece zile autorii faptei încadrată de Codul Penal ca fiind ”infracţiunea de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice”, iar știrea publicată și de observatorulph.ro AICI a devenit virală.

Concret, tinerii sunt acuzați că ”au desenat pe partea carosabilă cu cretă de culoare albă, o trecere pentru pietoni, fară să deţină autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic”. 

Rămâne de văzut dacă în acest caz tinerii respectivi vor ajunge pe mâna procurorilor sau polițiștii vor clasa cauza, după ce majoritatea internauților au calificat ancheta lor drept exces de zel.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău