politist_64da1_7bd39.jpg

Agentul de poliție Alexandru Sever Lazăr, prospăt remarcat în toată țara, datorită scandalului cu un șofer recalcitrant (ex-consilierul Lucian Rădulescu), revine în atenția opiniei publice pentru a treia oară, de această dată într-o ipostază care nu-l mai avantajează. El a fost înregistrat în secția de poliție, cu un telefon, de către un minor al cărui tată îl acuză acum de comportament abuziv și folosirea unui limbaj neadecvat. 

Prima oară a intrat în atenția opiniei publice în vara anului 2018, când a refuzat o mită de 1000 de lei, de la un hoț. Detalii AICI.

A doua oară s-a întâmplat în urmă cu două zile, când agentul l-a înregistrat cu camera personală pe ex-consilierul parlamentar Lucian Rădulescu, care este și director adjunct al CSM Ploiești, scenele fiind publicate de polițistul Marian Godina, care le-a primit chiar de la agentul Lazăr. Detalii AICI.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Scandalul a dus imediat concedierea din poziția de consiler parlamentar al deputatului PSD Laura Moagher. Polițistul a primit atât aprecieri cât și critici. Cei care l-au felicitat susțineau că agentul a dat dovadă de curaj, nefiind intimidat de faptul că Rădulescu flutura legitimația de consilier, o atitudine agresivă, pigmentată cu injurii. Cei care l-au criticat au susținut că ar fi trebuit să se comporte ferm, plecând în urmărirea lui Rădulescu, care demarase în trombă, lăsându-l pe polițist în mijlocul drumului, cu actele în mână. S-a dovedit ulterior, la o oră și jumătate de la incident, că Rădulescu se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar testarea cu etilotestul evidenția un alt rezultat, dacă era făcută la timp.

Cert este că polițistul a adus în atenția opiniei publice o situație comportamentală, pe care toți o cunoaștem, care intrigă, Lucian Rădulescu fiind doar unul dintre exponenții unei pături sociale care se crede mai presus de lege.

În exclusivitate, observatorulph.ro vă prezintă două înregistrări, avându-l ca protagonist pe același polițist, Alexandru Sever Lazăr, de această dată într-o ipostază care nu-l mai pune într-o lumină favorabilă. Precizăm că surse din poliție confirmă că este vorba despre agentul Lazăr, acesta semnând și unul dintre procesele verbale de amendă.

Contextul: Pe 19 august, agentul Lazăr, însoțit de un polițist local, în patrulare prin Păulești, ar fi observat un tânăr de 17 ani, fumând într-un loc de joacă pentru copii. L-au abordat pe tânăr, încercând să-l legitimeze, pentru a-l putea identifica și sancționa. Deși polițiștii susțin că acesta a refuzat să se legitimeze, înregistrările de la finalul articolului relevă că nu așa stau lucrurile. Mai mult decât atât, polițiștii par hotărâți să-i dea o lecție, înșfăcându-l și ducându-l cu mașina la secția de poliție. Atât pe traseu, cât și la secție, ambii polițiști folosesc un limbaj neadecvat, de la expresii jignitoare (”băi, rahatule”), până la intimidări (”lasă că mănânci tu asfaltul”). În plus, fiecare dintre polițiști îi aplică și câte o amendă, una pentru fumat într-un loc interzis, alta pentru refuz de legitimare.

Am fost contactați de tatăl minorului, care între timp a depus și plângere la IPJ Prahova, acesta punându-ne la dispoziție cele două înregistrări, iritat de faptul că polițistul ”a fost ridicat în slăvi”, după cum domnia sa a constatat. Același părinte a precizat că, în mașina de poliție, tânărului i-a fost luat telefonul și i-au fost șterse înregistrările, doar cele două scâpând de vigilența organului. Pentru prezentarea obiectivă a întregii situații a polițistului, ajuns subiect de presă, observatorulph.ro publică cele două înregistrări, solicitând punctele de vedere ale celor doi polițiști, dar și din partea conducerii IPJ Prahova. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg