95e347d6-79f3-4e86-b749-242d46eb8229_210bf.jpg

Scandalul momentului din Prahova, consilierul Lucian Rădulescu versus poliția prahoveană, a scos în evidență un agent de la Păulești, același care s-a făcut remarcat în urmă cu un an și o lună, după ce a refuzat să primească mită.

Observatorulph.ro a publicat detaliile comportamentului inacceptabil al lui Lucian Rădulescu, director adjunct al CSM Ploiești și până miercuri, la prânz, consilier al deputatului PSD Laura Moagher. Detaliile scandalului cu polițiștii au fost publicate AICI.

Chiar dacă a fost agresiv verbal cu agentul care i-a luat actele, polițistul nu a fost impresionat nici de limbaj, nici de fluturarea ostentativă a legitimației de consilier la Parlamentul României. Desigur, mulți au spus că agentul nu ar fi trebuit să îl lase să plece și să procedeze la urmărirea lui. Aici discuția este una amplă, care trebuie purtată în contextul în care polițiștii insistă ca ”statutul polițistului” să fie modificat, pentru ca agenții să poată acționa ferm, fără să se teamă că vor fi trași la răspundere, atunci când aplică legea. Facem aceste precizări, întrucât este ușor de acuzat un polițist care își face datoria sub presiune, atât cât îi permite actuala legislație.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cert este că agentul în cauză s-a făcut remarcat în urmă cu aproximativ un an, când a refuzat mita de 1000 de lei, de la un bărbat cercetat pentru furt. Ofiţerii de poliţie judiciară, din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, au finalizat cercetările, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a întocmit rechizitoriul și a dispus, la data de 10.07.2018, trimiterea în judecată a unui inculpat, cercetat sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

”În fapt, la data de 08.07.2018, ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A Prahova au fost sesizați telefonic de un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova - Postul de Poliție Păulești despre faptul că un bărbat, în vârstă de 50 ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt, i-a promis în mod repetat și i-a oferit suma de 1.000 lei pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu.”

Se poate spune că agentul nu a făcut nimic deosebit, indeplinindu-și doar atribuțiunile de serviciu și onorând astfel uniforma, însă dacă ținem cont de contextul actual al imaginii MAI, se poate spune că polițistul chiar merită felicitat și nu numai.

Din motive care țin de protecția agentului, momentan nu-i vom dezvălui identitatea.

95e347d6-79f3-4e86-b749-242d46eb8229_bc0d9.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg