laborator-analize_426b2.jpg

Fondurile alocate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate în Prahova pentru decontarea analizelor medicale gratuite sunt insuficiente și se epuizează rapid, în primele zile ale lunii. Din această cauză, laboratoarele din Ploiești fac liste de așteptare pe care dacă te înscrii astăzi vei face analizele în octombrie și chiar noiembrie!

O ploieșteancă a încercat astăzi, 4 septembrie, să își facă un set de analize medicale gratuite recomandate de medic. Așa a constatat că, deși este început de lună, majoritatea laboratoarelor au epuizat deja fondurile alocate de Casa de Asigurări de Sănătate pentruseptembrie. Cum s-a ajuns aici?

”În această dimineață, am sunat la mai multe laboratoare de analize din Ploiești, cum ar fi cele de la Lotus, Mediurg, CFR, Icon lab, Sante, Synevo. Toți mi-au spus același lucru: nu mai sunt fonduri și că în cel mai bun caz mă pot pune pentru o listă de așteptare la începutul lunii octombrie și chiar noiembrie. Mi se pare aberant ca pe 4 septembrie să nu mai fie fonduri pentru această lună. Ca să le fac pe bani mă costă vreo 250 de lei, o sumă foarte mare față de venitul familiei mele”, ne-a transmis femeia, care va avea de așteptat cel puțin o lună, timp în care boala poate avansa.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Noi avem capacitatea de a preleva probe pentru analizele gratuite de la peste 2000 de pacienți lunar, însă fondurile alocate nu ajung decât pentru cel mult 500 de persoane. Celorlalți le transmitem că nu-i putem ajuta decât cu o listă de așteptare pentru primele zile ale lunii viitoare”, ne-a transmis reprezentantul unui cunoscut laborator de analize medicale din Ploiești.

Sub protecția anonimatului, acesta ne-a dezvăluit și că fondurile alocate de CNAS în Prahova sunt infime în raport cu cele pentru București: ”Dacă laboratorul de pe ultima poziție din Capitală primește lunar 120.000 de lei, cel mai bine plătit din Ploiești nu ia mai mult de 70.000 de lei într-o lună”.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg