Revolta unei familii din Bucov: ”Suntem lăsați fără canalizare, deși ne-am oferit să suportăm costurile!”. Reacția primarului

0
WhatsApp_Image_2019-08-28_at_13.09.10_2fc2a.jpeg

WhatsApp_Image_2019-08-28_at_13.09.10_2fc2a.jpeg

Patru familii care își construiesc case pe strada Talea din comuna Bucov susțin că nu au fost incluse în planurile autorităților locale pentru racordarea la rețeaua de canalizare.

Printre acestea se numără și familia Tănase, care de aproape două luni susține că încearcă să convingă primarul și constructorul să nu-i lase fără canalizare, mai ales că strada urmează să fie asfaltată zilele următoare.

”Ultimul cămin de canalizare a fost montat la limita șantierului celor patru case. Practic, ar mai trebui introdusă o bucată de conductă până la capătul străzii, pentru a ne putea racorda și noi la sistemul de canalizare, așa cum s-a procedat cu apa. Deși am fost de nenumărate ori la primar în audiență, acesta ne-a spus de fiecare dată că se rezolvă, însă pe teren nu se întâmplă nimic. Am intrat în panică astăzi, când cei care se ocupă de modernizarea drumului ne-au spus că vor veni să toarne asfaltul. Ne-am oferit să suportăm noi cheltuielile pentru racordarea la canalizare, dar suntem ignorați. Ar fi culmea ca după ce toarnă asfaltul să spargă iar strada pentru branșamentele noastre”, susține Mihai Tănase, unul dintre cei afectați de această situație.

Contactat de observatorulph.ro, primarul comunei Bucov, Ion Savu, susține că problema canalizării în zona respectivă își va găsit o rezolvare. ”Acolo este vorba de o diferență de nivel. Reprezentantul firmei care se ocupă de lucrări a oferit o soluție, însă de două luni persoanele respective tot ezită. La noi un branșament costă o sută și ceva de lei, nu 6-7.000 de lei la alții. Am mai trimis și astăzi o echipă să găsească o rezolvare a problemei, chiar dacă primarul este de vină pentru tot ce se întîmplă. Chiar dacă vom turna asfalt, pentru că sunt termene de respectat, se pot face branșamente și prin subtraversări, fără să distrugem strada”.

Localnicii mai susțin că din cauza introducerii canalizării și a montării rigolelor pentru apele pluviale, strada Talea se va înălța cu peste o jumătate de metru, așa cum se poate vedea și din imaginile surprinse la fața locului:

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău