În timp ce zeci de mii de prahoveni au rămas fără apă, șefii și pilele din Hidro Prahova stau într-un sediu de 700.000 de euro

0
colaj-foto-noul-sediu-HIDRO-PRAHOVA_9e262.jpg

colaj-foto-noul-sediu-HIDRO-PRAHOVA_9e262.jpg

Compania de apă a Consiliului Județean Prahova a lăsat în mini-vacanța de Sfânta Maria fără apă zeci de mii de consumatori. În timp ce reprezentanții Hidro Prahova susțin că nu au fondurile necesare pentru investițiile în creșterea capacității de distribuție a apei în perioadele caniculare, personalul TESA -161 de angajați din 604 ai companiei, în care regăsim diverse pile și rude ale unor politicieni locali, lucrează la aer condiționat într-un sediu cumpărat anul trecut cu aproape 700.000 de euro, fără TVA! 

În această perioadă, care a coincis și cu mini-vacanța de Sfânta Maria, locuitorii a două orașe importante, Urlați și Mizil, dar și din mai multe comune, precum Baba Ana sau Gura Vadului, au avut apă la robinet după program, ca pe vremea lui Ceaușescu. Furnizorul de apă, Hidro Prahova, la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar, a luat această decizie –  cităm dintr-un anunț postat pe site-ul propriu, ”datorita consumului mare de apă din această perioadă caniculară” (detalii AICI). Tare, nu?

Mai mult, Hidro Prahova îi sfătuiește pe cei peste 50.000 de consumatori afectați ”să-și asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada intreruperii furnizării apei”, după o rețetă care amintește încă odată de ”epoca de aur”.

Așadar, Hidro Prahova nu are capacitatea tehnică de a asigura livrarea unei cantități suficiente de apă în zonele afectate. Reprezentanții companiei și cei ai CJ Prahova au invocat deseori lipsa fondurilor necesare pentru mărirea producție și capacității de stocare a apei, pe fondul unui consum crescut în perioada de vară.

Sediu uriaș, pentru o schemă stufoasă de personal TESA

În timp ce pentru foraje de mare adâncime nu s-au găsit bani, iar oamenii primesc apă doar câteva ore pe zi, Hidro Prahova a avut aproape 700.000 de euro, fără TVA, pentru cumpărarea unui sediu nou în Ploiești. Acesta are o suprafață de 1800 de metri pătrați, dispusă pe cinci etaje și o parcare de 1600 mp.

Un om la birou, doar trei pe teren

Și schema de personal este una stufoasă, numărul angajaților crscând anual, de la 590 în 2016 la 604 în 2019. Interesantă este și proporția între personalul tesa (161 de angajați) și cel de execuție (443): un om în birou la trei pe teren.

Hidro Prahova a mărit tarifele la 1 iulie

Reamintim că, de la 1 iulie 2019, Hidro Prahova a majorat tariful la apă, care a ajuns la 5,29 lei/mc, la care se adaugă tariful de canalizare de 3,23 lei/mc. Astfel s-a ajunsîn situația ca abonații Hidro Prahova să plătească de patru ori mai mult pentru un metru cub de apă decât locuitorii din Deșertul Arabiei

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău