fara-apa-938x535_cc2dc.jpg

Compania Hidro Prahova a lăsat astăzi fără apă câteva zeci de mii de prahoveni. Motivul invocat de reprezentanții societății Consiliului Județean Prahova, care vinde un mc de apă mai scump decât în deșertul Arabiei, este incredibil: ”consumul de apă prea mare în această perioadă”. Restricțiile se vor aplica și joi, 15 august, de Sfânta Maria.

Potrivit ANM, miercuri, 14 august, temperaturile înregistrate în Prahova vor depăși 32 de grade, la umbră, în majoritatea localităților. Tot astăzi, Hidro Prahova a lăsat fără apă potabilă locuitorii din orașul Mizil și comunele Baba Ana și Gura Vadului. Măsura va fi aplicată și joi, 15 august, de Sfânta Maria. Vorbim de o populație de peste 30.000 de locuitori.

UPDATE Un cititor din Vitioara de Sus a reclamat lipsa apei la robinet.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cetățenii nu au fost informași, așa cum cere legea, prin afișe distribuite în zonele afectate, compania mulțumindu-se să posteze anunțuri bine ascunse pe site-ul propriu, în condițiile în care populația afectată este vârstnică și fără acces la internet.

Motivul este incredibil: ”consumul mare de apă”

Iată cum justifică Hidro Prahova măsura care amintește de ”epoca de aur”, când se făcea economie la energie electrică, apă și gaze.

”S.C. Hidro Prahova S.A. intrerupe distribuția apei potabile in localitatea  Gura Vadului/Baba Ana in perioada  14.08 - 15.0.2019, din cauza consumului mare de apă din această perioadă. Se va opri distribuția apei după următorul program: 09.00 – 16.00  /   22.00 – 05.00 Societatea noastră își cere scuze față de locuitorii care vor suferi de lipsa apei potabile si roagă toți consumatorii afectați de acest program să-și asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada intreruperii furnizării apei.

La Mizil, programul de oprire al apei potabile este următorul: 

 09.00 - 11.00  /  13.00 - 15.30 /  23.00 - 05.00

Cititorii observatorulph.ro, care locuiesc în zonele afectate, sunt revoltați.

Iată mesajul transmis de Dan Oprea din Mizil: ”S.C. Hidro Prahova S.A. intrerupe distribuția apei potabile in orașul Mizil în perioada 14.08 - 15.08.2019, din cauza consumului mare de apă din această perioadă. Mentionez ca in oras nu a fost afisat niciun anunt, iar intreruperea apei pe timp de noapte persista de 3 saptamani”.

Măsura opririi apei vine la o lună după majorarea tarifelor practicate de Hidro Prahova

Astfel, prețul la apa potabilă este mai mare, de la 1 iulie 2019, devenind 5,29 lei/mc, la care se adaugă tariful de canalizare de 3,23 lei/mc.

Astfel s-a ajunsîn situația ca abonații Hidro Prahova să plătească de patru ori mai mult pentru un metru cub de apă decât locuitorii din Deșertul Arabiei

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg