ju-1_2fb3d.jpg

Seria misterelor judiciare de la Mizil continuă. După ce au fost acuzați de ultraj, unul dintre cei trei suspecți având și alte acuzații, procurorul de caz a decis că nu se impun măsuri severe. Așa se face că aproape oricine își va permite să îi trateze pe polițiști după bunul plac, putându-se ajunge în orice moment la situații extreme.

Cu o zi în urmă, aveam un nou caz din Mizil: ”După ce cu o lună în urmă, prezentam un caz șocant de la Mizil, în care un bărbat a fost la un pas de moarte, fiind lovit cu toporul de 7 țigani extrem de periculoși, iar procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil a decis că pot fi cercetați doar sub control judiciar, în weekend-ul care tocmai s-a încheiat, un nou incident a fost confirmat de către IPJ Prahova.

De această dată totul a pornit de la un scandal într-o altă familie de țigani. În jurul orei 23.00, din zona unui cămin de nefamiliști, o femeie a sesizat poliția, spunând că este victima unei agresiuni din partea soțului. Polițiștii au intervenit pentru a aplana conflictul, luând apoi femeia agresată de la locul indicat și conducând-o la secția de poliție, pentru a depune plângere.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În scurt timp, soțul agresor, însoțit de fratele și sora sa, ambii vitregi, au ajuns și ei la secția de poliție din Mizil. Agresorul avea în mâini o lamă de coasă și un ciob, amenințând că se automutilează. Nu s-a mulțumit însă cu atât, alături de rudele sale începând să îi amenințe și pe polițiști. Conform surselor aceștia i-ar fi amenințat cu moartea pe oamenii legii, amenințându-le totodată și familiile. 

Polițiștii mizileni au solicitat sprijinul mascaților, aceștia intervenind rapid și imobilizându-l pe agresor, pe care l-au și reținut pentru 24 de ore. În cauză i s-a deschis dosar penal pentru 4 fapte grave: ultraj, port și folosire fără drept a unor obiecte periculoase, lipsire de libertate, violență în familie. Frații vitregi ai agresorului sunt cercetați în stare de libertate pentru ultraj.”

Așadar, cel care are nu mai puțin de 4 fapte, cea mai gravă ca impact social fiind cea de ultraj, va fi cercetat sub control judiciar, timp de 60 de zile neavând voie să părăsească teritoriul orașului Mizil.

Ce pot înțelege de aici cei care sunt predispuși să comită asemenea fapte? Ce altceva, dacă nu libertatea de a desconsidera polițiștii. Ce vor înțelege polițiștii? Ce altceva, dacă nu inutilitatea în societate, la care se adaugă și pericolele la care se expun și își expun familiile. Toate acestea nu pot fi scoase din contextul ultimei perioade, acum când poliția are nevoie de mai multă autoritate. Și cum să o obțină, când tocmai se dovedește că le este subminată...

ju-1_5d469.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg