coloana_52eb8.jpg

Peste 2000 de turiști (greci, români, bulgari, italieni și sârbi) așteaptă de patru zile să părăsească insula Samothraki din Grecia. Aceștia sunt izolați după ce feribotul care efectua curse pe insulă s-a stricat, autoritățile elene negăsind nicio soluție pentru evacuarea turiștilor.

Printre turiștii blocați pe insulă se numără și reporterul observatorulph.ro, Liliana Maxim Minculescu, care a transmis ultimele informații în cadrul unei corespondențe video ce poate fi urmărită aici:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Vântul suflă cu putere pe insula izolată, iar turiștii care și-au terminat sejurul dorm în mașini sau, în funcție de situația financiară, și-au cumpărat mai multe nopți de cazare.

Reacția MAE la criza turiștilor români izolați pe insula Samothraki din Grecia: ”avem în atenție situația”

Unii hotelieri acceptă cazarea gratuită a celor blocați pe insulă, alții, din contră, percep tarife mai mari.

Potrivit ultimelor informații oficiale, abia miercuri, 14 august, va fi disponibil un mijloc de transport rapid, capabil să reia cursele pe mare și să transporte atât persoane, cât și mașini.

Între timp, în port s-a format o coadă de peste 100 de mașini care așteaptă sosirea feribotului:

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg