escrocherie_1f1a9.jpg

O ploieșteancă acuză o firmă de casting că a înșelat-o promițându-i că, în schimbul unei taxe de câte 150 de lei, fetele sale vor apărea în reviste și reclame. Reprezentanții agenției susțin că afacerea lor este perfect legală și de vină sunt părinții sau bunicii care nu citesc cu atenție contractul înainte de a-l semna și achita taxa.

Cititoarea observatorulph.ro, Ioana R. (40 de ani), susține că a fost abordată luna trecută în zona stației Hale Coreco din Ploiești de un tânăr.

”Eram cu fetițele mele, de 2 și 12 ani de mână, când un bărbat cu barbă a venit la mine și m-a întrebat dacă nu mi-ar plăcea ca ele să apară în reviste și reclame. Prima dată am ezitat, dar el a insistat să merg la colega sa aflată într-un birou situat în apropierea stației de autobuz. Acolo, o domnișoară mi-a spus că trebuie să achit o taxă de 150 de lei pentru fiecare fată ca să le înscrie într-o bază de date și le-a făcut câte o poză. Mi-au spus că îmi vor da banii înapoi după prima reclamă. A trecut aproape o lună de atunci și nu s-a întâmplat nimic, iar la numărul de telefon nu mai răspunde nimeni. O să fac sesizare și la poliție pentru că mă simt înșelată”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Contactat de observatorulph.ro, reprezentantul firmei respective susține că derulează o activitate economică legală.

”Noi avem sediu fizic, eliberăm bon fiscal, plătim taxe la stat și încheiem convenții cu clienții. Banii achitați reprezintă o taxă de înscriere într-o bază de date și contravaloarea unei fotografii. Am fost chemat la Poliție, în baza unei sesizări, unde am explicat că tot ce facem este legal”.

Reprezentanții IJP Prahova confirmă derularea unei anchete în acest caz: ”Din verifiările efectuate nu au rezultat indicii pentru săvârșirea vreunei fapte penale sau contravenționale, dar se fac verificări în continuare”.

Locul unde se semnează actele și se fac fotografii copiilor

interviu_ca8db.jpg

Așa arată contractul încheiat de agenție cu clienții

escrocherie_1f1a9.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg