Firma de transport DST a dat în judecată un elev imobilizat în cărucior și cărat în brațe de mama eroină

0
Mirel_2_4d241_5e3a4.jpg

Mirel_2_4d241_5e3a4.jpg

Anul trecut, observatorulph.ro a publicat cazul mamei care își cară în brațe fiul imobilizat de 17 ani ca să-l ducă la școală. Asta deoarece autobuzul firmei DST, cu care face naveta de la Brazi la Ploiești, nu are rampă. Singura instituție care a reacționat a fost Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Aceasta a amendat transportatorul DST cu 3.000 de lei și a aplicat un avertisment Consiliului Județean Prahova. Acum, DST contestă sancțiunea în instanță, dând în judecată elevul țintuit într-un scaun rulant pentru tot restul vieții.

În fiecare zi de școală, Florina Dumitru urcă și coboară din autobuz cu fiul de 17 ani în brațe, imobilizat de la naștere într-un scaun cu rotile. Autobuzul firmei DST, cu care fac naveta pe ruta Popești-Ploiești nu are o rampă de acces pentru persoane cu dizabilități, așa că cei doi se chinuie în fiecare zi să ajungă la ore. Sătulă să fie batjocorită, femeia a dat în judecată firma de transport DST, dar și Consilul Județean Prahova și Primăria Brazi (detalii AICI)

Procesul nu s-a terminat, ba, dimpotrivă, firma DST a chemat în instanță familia Dumitru cerând anularea amenzii de 3.000 de lei aplicată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Instituția respectivă a considerat că transportatorul nu a oferit condiții optime pentru persoane cu dizabilități pe fondul pasivității Consiliului Județean Prahova, căruia i-a fost aplicat un avertisment.

Din păcate, în situația lui Mirel se regăsesc mulți alți prahoveni, care nu pot călători cu firmele de transport din Prahova din același motiv: lipsa unor rampe pentru persoane cu dizabilități.

Nici Consiliul Județean Prahova nu pare preocupat de rezolvarea problemei, invocând faptul că documentația pentru licitația traseelor din județ este întocmită de Autoritatea Rutieră. Oare este suficient să arunci ”pisica” în ograda altei instituții?

Având acest precedent, conducerea CJ Prahova ar trebui să oblige operatorii de transport să se doteze cu rampe speciale pentru astfel de situații, iar firmele să-și respecte călătorii imobilizați în scaunul rulant.

FOTO Document Decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării:

amenda_362f5.jpg

DST a chemat în judecată băiatul imobilizat în scaunul cu rotile

20190618_143239_1_f8fc3.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău