tineri-salvatori_2bf70.jpg

Incidentul a avut loc joi după-amiază. Pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui copil căzut într-o balastieră. Până să ajungă echipajele ISU la fața locului, copilul a primit ajutor din partea a doi agenți de poliție. Oamenii legii au fost cei care l-au scos pe copil din apă și tot ei au efectuat manevre de resuscitare, timp de aproape 20 de minute, până în momentul în care minorul a fost preluat de echipajul de la ambulanță.

Inițial, ISU Prahova a anunțat că minorul a fost scos din apă de către localnici. Lucrurile însă au stat cu totul altfel. Salvatorii băiatului de aproximativ 15 ani au fost doi tineri agenți de poliție de la Secția 7 Rurală Cocorăștii Colț, Gabriel Nedelcu și Cătălin Constantin. Cei doi au fost sesizați că un copil a dispărut în apa adâncă de la o balastieră din satul Pisculești, comuna Tinosu. 

Oamenii legii au ajuns primii la fața locului și, fără să stea pe gânduri, au intervenit imediat pentru salvarea minorului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La indicațiile a doi copii care se aflau pe margine, polițistul Gabriel Nedelcu a intrat în apă și a început căutarea minorului dispărut.

Citește și: Incident grav la o balastieră din comuna Tinosu. Un băiat în vârstă de 15 ani se zbate între viață și moarte după ce a căzut în apă

Corpul copilului a fost găsit la o adâncime de 2,5 metri. Băiatul a fost adus la mal și imediat polițiștii au început manevrele de resuscitare aproape 20 de minute, până la sosirea ambulanței. Iar intervenția promptă a oamenilor legii a făcut diferența între viață și moarte. 

Băiatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, unde medicii au continuat manevrele de resuscitare.

„Starea copilului este în continuare gravă. Minorul se află în comă și respiră cu ajutorul aparatelor”, a precizat dr. Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Ploiești.

Familia minorului a solicitat, încă de aseară, transferul băiatului la un spital în București, dar având în vedere starea acestuia, copilul a rămas internat la Terapie Intensivă. Acum, toată lumea se roagă pentru o nouă minune.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg