marian_709f8.jpgMarian Daniel Iordache, prahoveanul stabilit de mai mulți ani în Belgia, unde lucrează la Institutul Științific de Cercetări VITO, sună, din nou, mobilizare pentru o nouă faptă bună. De la mii de kilometri distanță, românul, originar din Puchenii Mari, face fapte bune pe bandă rulantă. De această dată, încearcă să aducă în țară aproape o sută de calculatoare.

Distanța dintre România și Belgia nu l-au împiedicat să aducă lumina, la propriu, în casa unei familii din Predești (comuna Tinosu) și să ajute la ridicarea unei noi case pentru o familie numeroasă din localitatea Bilciurești, Dâmbovița. Totul cu ajutorul oamenilor de bine atât din țară, cât și din afară.

Însă „motorul“ acestor acțiuni a fost el, prin prezentarea, promovarea poveștilor pe grupul de facebook „Aprindem lumina!“ și mobilizarea oamenilor de bine care au răspuns cu promptitudine acestor inițiative. Unii cu donații în bani, alții cu materiale de construcție, alții s-au implicat pe partea de negociere și coordonare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

CIREȘTE Un prahovean, stabilit în Belgia, a reușit să aprindă lumina pentru doi copii din Predești, crescuți de o mătușă bolnavă!

De data aceasta, Marian Daniel Iordache are disponibile aproape 100 de calculatoare HP DC7900 SFF (4GB RAM) si 20 de monitoare LCD de 17” pe care vrea să le trimită în țară. Are nevoie însă de sprijin financiar pentru transportul acestor echipamente care la o serie de beneficiari, unii deja cunoscuți, alții în curs de identificare.

„Este vorba despre o donație din partea unei școli de lângă Bruxelles (Tervuren). Calculul meu este că valoarea echipamentelor este de peste 11.000 (unsprezece mii) de euro, raportat la prețuri de second-hand. Unul dintre voluntari ne pune la dispoziție spațiu de depozitare până la distribuirea lor către beneficiari. Mersi, Ștefan!

Mai întâi, trebuie, însă, să transportăm sistemele până în România. Deocamdată, cel mai mic preț pe care l-am obținut pentru transportul tuturor echipamentelor este egal cu 1000 (o mie) de euro.

Avem nevoie de voi ca să strângem banii pentru acest transport. Orice ajutor, cât de mic, va fi super-binevenit! Dacă vreți să ne ajutați, știți cum să procedați! Dacă aveți nelămuriri, întrebați-ne! Noi vă mulțumim tuturor în avans!”, a scris Marian pe pagina grupului unde sunt lansate și promovate inițiativele sale https://www.facebook.com/groups/2019098578184265/?fref=mentions

Tot aici pot vedea fiecare sumă donate de oamenii de bine, dar pot afla și informațiile despre modul în care se pot alătura cauzelor pe care grupul coordonat de Marian Daniel Iordache le susține.

Cât despre beneficiarii acestei donații, identificați până acum, aceștia sunt din toată țara:
„- Adrian și Marina, frațiorii din Predești cărora le-am instalat panourile fotovoltaice (Predești, Prahova)
- cei șase copilași ai familiei Dumitrache, pe care ii ajutăm acum să termine casa începută (Bilciurești, Dâmbovița)

AFLĂ Povestea familiei din Bilciurești 

- proiectul social pentru copii defavorizați din Zlagna (Sibiu), derulat de Asociația Job in Sibiu

- HOSPICE Casa Speranței, proiectul pentru copii cu boli incurabile (Adunații Copăceni, Ilfov)
- ProVita, proiectul social al preotului care are în grijă sute de copii (Valea Plopului, Prahova)
- Școala Predești, Prahova
- Școala Tinosu, Prahova

- Școala Puchenii Mari, Prahova
- (posibil) MagiCAMP, tabăra de vară organizată pentru copii care urmează tratamente împotriva cancerului”, este lista celor la care vor ajunge echipamentele de IT pe care Marian Iordache încearcă să le aducă în țară.

Foto: facebook M.D. Iordache

calculatoare_bbdd3.jpg

marian_fe8a4.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg