Cel mai bun Colegiu din Prahova și-a premiat olimpicii! FOTO – VIDEO

0
WhatsApp_Image_2019-06-14_at_13.24.02_3ceba.jpeg

WhatsApp_Image_2019-06-14_at_13.24.02_3ceba.jpegSala Sporturilor Olimpia din Ploiești a găzduit, vineri dimineață, un nou episod al performanței. Cea înregistrată în domeniul Educației de sute copii și tineri prahoveni, elevi ai Colegiului Național „Mihai Viteazul“ din Ploiești. Aceștia au fost premiați, într-un cadru festiv, în prezența colegilor, părinților și cadrelor didactice.

Sute de olimpici județeni, naționali și internaționali, șefi de promoție, dar și elevi cu rezultate deosebite la învățătură ai Colegiului Național „Mihai Viteazul“ Ploiești au fost recompensați cu premii, diplome și multe felicitări. Vorbim despre o școală de prestigiu din județ care, an de an, demonstrează că este o pepinieră pentru performanța în Educație.

Iar în anul acesta, peste 140 de elevi s-au impus la olimpiadele naționale, de unde s-au întors cu premii, peste 600 la cele județene. Însă există și câțiva elevi care au așezat pe harta performanței numele Colegiului și țării noastre. Vorbim despre copiii care fie s-au calificat la concursuri internaționale, fie deja s-au întors cu premii de acolo.

(Vezi mai jos VIDEO cu declarația directorului GABRIEL ȚAGA)

Reușită internațională

Printre ei și Alexandru Ilași, cel care a încheiat clasa a XI-a cu un palmares demn de toată aprecierea. Olimpic la Informatică, Matematică, adolescentul s-a impus și pe plan internațional, alături de coechipierii săi de la „LMV“ și „Caragiale“, la Olimpiada Internațională de Informatică, unde s-a clasat pe locul secund.

(VEZI mai jos VIDEO cu performanțele lui Alexandru Ilași)

Alex este elev al acestui liceu încă din clasa a V-a și tot de atunci participă constant la concursurile școlare. Dar Informatica este cea care i-a adus cele mai mari satisfacții. Face parte și din Centrul de Excelență, unde o are ca profesor coordonator pe Iulia Lincan. Nu-și amintește să fi privit vreodată această materie ca pe una la care „trebuie“ să învețe, ci ca pe un hobby și o provocare.

WhatsApp_Image_2019-06-14_at_11.54.40_35f78.jpeg

Pentru performanțele sale, pregătirea, concentrarea, gândirea structurată, dar și stăpânirea emoțiilor au fost factorii-cheie.

Îl fascinează jocurile pe calculator, după cum ne-a mărturisit mama sa, o lume în care evadează atunci când lasă treburile serioase și caută un moment de relaxare.

De altfel, părinții au trăit, poate, cel mai intens acest moment, unul al bilanțului, al emoțiilor fericite, după un an de muncă. Dar sunt mulțumiți de forma pe care o prinde acest „aluat“, unul în care au investit tot ceea ce-au putut.

Daniela Ilași, mama lui Alex, cu greu și-a putut stăpâni lacrimile în momentul în care a început să vorbească despre „puiul“ său cel mare.

WhatsApp_Image_2019-06-14_at_11.54.38_1_eb6e7.jpeg

Este mândră, dar și fericită pentru fiul ei. Și, poate, nu rezultatele sunt cele care îi umplu sufletul, cât satisfacția faptului că fiul său și-a găsit deja drumul în viață.

(VEZI mai jos VIDEO cu emoția DANIELEI ILAȘI, mamă de olimpic)

Totodată, îl încurajează pe Alex să-și trăiască și cei mai frumoși ani ai vieții, profitând din plin de momentele libere împreună cu familia și prietenii.

Cât despre drumul pe care adolescentul vrea să-l urmeze după finalizarea clasei a XII-a, acesta este lesne de ghicit: o universitate de prestigiu din afară, probabil Oxford, însă consideră că mai are un strop de timp pentru a se hotărî.

Pregătiți aici, perfecționați peste hotare

„Mihai Viteazul“ este și o bază de „materie cenușie“ pentru marile universități ale lumii. „Peste 20% dintre elevii de clasa a XII-a au optat pentru a studia în străinătate, iar mulți dintre ei au fost admiși la instituțiile la care s-au înscris“, ne-a precizat Gabriel Țaga. Dar până acolo, mai există un hop, cel al examenului de Bacalaureat.

Dincolo de mândria de a conduce o instituție de top din Prahova, pe Gabriel Țaga l-au încercat și emoțiile de părinte. Fiu său mai mic, Ștefan, s-a numărat printre șefii de promoție ai clasei a VIII-a, dar și printre elevii care duce numele României și Colegiului peste hotare, fiind calificat în lotul național de Informatică.

„Îi urez succes, îi țin pumnii pentru Turneul Internațional de Informatică de la Shumen. Însă sunt bucuros că a mers și la Olimpiada de Matematică, atunci când pauzele din pregătirea de la Informatică i-au permis“, ne-a spus, zâmbind, profesorul Țaga.

WhatsApp_Image_2019-06-14_at_11.54.38_200b0.jpeg

Festivitatea de premiere a fost completată de momente artistice și demonstrații sportive ale elevilor de la „LMV“.

VIDEO:
Gabriel Țaga, director CNMV Ploiești

Alexandru Ilași, olimpic

Daniela Ilași, mămică

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău