Vrei să-ți cumperi o casă nouă? Informează-te! O campanie marca observatorulph.ro

0
WhatsApp_Image_2019-06-13_at_10.14.34_174a4.jpeg

WhatsApp_Image_2019-06-13_at_10.14.34_174a4.jpeg

Observatorulph.ro lansează o campanie de informare privind protejarea cumpărătorilor pe o piață imobiliară din Ploiești unde s-au dat multe ”țepe”. 

Context: 

În ultimii 10 ani, în Ploiești au fost construite mii de unități locative – apartamente sau case. În următorii 3 ani se estimează a fi finalizate alte câteva mii de unități locative noi.

Mare parte a noilor locuințe ale Ploieștiului au fost construite în regie proprie, sub forma juridică Persoană Fizică Autorizată. Pentru majorarea profiturilor la cote amețitoare, aceștia au folosit ”echipe de meseriași”, mare parte dizolvându-se imediat după încheierea lucrării.

Cea mai mare parte a entităților economice care au construit, s-au dizolvat imediat după ce au fost vândute locuințele. Foarte puține sunt cazurile în care constructorii care au ridicat blocuri sau cartiere de case anii trecuți mai există din punct de vedere juridic.

Riscuri:

Ce înseamnă asta? În primul rând punerea cumpărătorului în imposibilitatea de a trage la răspundere vânzătorul pentru eventualele probleme apărute/identificate după cumpărarea locuinței.

La fel de important, absența unei garanții minimale a faptului că pe durata construirii locuinței au fost respectate standarde minimale de calitate, norme minimale în ceea ce privește structura și/sau rezistența noilor locuințe. În acest context, este aproape imposibil de prezis cum se va comporta noua locuință în cazul unui cutremur, de exemplu.

O rețetă ”periculoasă” pentru cumpărători

Mare parte din noile unități locative ale Ploieștiului au fost construite după rețeta:

Pasul 1 – solicitare Autorizație de Construire pentru clădire de birouri – autorizație care impune reguli mai lejere în ceea ce privește dimensionarea rețelelor, compartimentarea spațiilor și a structurii de rezistență a clădirilor, un număr redus de locuri de parcare,

Pasul 2 – imediat ce lucrările au fost începute, depunerea unei cereri de schimbare de destinație a destinației construcțiilor din clădiri de birouri, în locuințe colective.

Ce înseamnă acest lucru pentru comunitatea noastră? Rețele subdimensionate, străzi subdimensionate față de valorile de trafic in creștere, ambuteiaje, reducerea drastică a zonelor verzi și a spațiilor de recreere. Toate acestea  vor genera mari probleme întregului oraș printre care:

  • blocaje rutiere majore, nu doar în perioadele de vârf de trafic,
  • repetate pene de curent, nu doar în perioadele cu vârfuri de consum,
  • creșterea frecvenței situațiilor în care canalizarea va refula în diferite zone ale orașului, nu doar în momentele de ploi abundente sau accidental,
  • criza locurilor de parcare în întregul oraș etc.

Și cea mai importantă dintre toate: creșterea la cote alarmante a poluării nu doar în Ploiești, ci și în localitățile limitrofe, cu efecte catastrofale asupra stării de sănătate în principal a copiilor și bătrânilor.

Având în vedere toate aceste aspecte, observatorulph.ro demarează o campanie de informare a potențialilor cumpărători asupra detaliilor pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când decid să-și cumpere o casă.

Fii alături de noi în această campanie: scrie-ne, vino cu propuneri, informeaza-te, implică-te!

Așteptăm mesajele dvs pe adresa [email protected], Facebook/ObservatorulPrahovean și pe WhatsApp la nr. 0726.221.596

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău