Pescărușii cerșesc mâncare la gara de Sud din Ploiești și vulpile își cresc puii lângă magazinul Lidl din Văleni. VIDEO

0
WhatsApp_Image_2019-06-10_at_09.18.54_109d4.jpeg

WhatsApp_Image_2019-06-10_at_09.18.54_109d4.jpeg

Orașele prahovene se transformă în ”adăposturi” pentru păsări marine și animale sălbatice al căror habitat ar trebui să fie în mijlocul naturii, departe de mediul urban.

Mai mulți cititori au surprins imagini cu diverse exemplare de păsări și animale al căror comportament a fost ”alterat” și care preferă să-și caute adăpost și hrană printre oameni și mașini.

Specialiștii susțin că ”sălbăticiunile” și-au schimbat habitatul din cauza oamenilor.

 „Fiindcă omul a ocupat foarte mult spațiu, speciile de păsări nu au de ales și trăiesc în oraș, chiar dacă acesta nu este mediul lor natural. Ele ori se împrietenesc cu omul ori mor. Din păcate, noi punem o presiune atât de mare pe păsări și pe natură încât foarte multe specii sunt pe cale de dispariție. Avem câteva specii care urbanizează, cum este de exemplu vânturelul roșu sau porumbeii și vrăbiile. Unul dintre exemplele mai recente este pescărușul cu picioare galbene. Există anumite specii care se aclimatizează mai ușor la prezența omului și pescărușul cu picioare galbene nu este atât de timid ca și alte specii care nu apar în orașele mari. El este o specie mai puțin timidă și de aceea poate să cuibărească în oraș”, a explicat Benkő Zoltán, expert în cadrul Societății Ornitologice Române, pentru presa locală.

Imaginile trimise de cititorii observatorulph.ro demonstrează acest lucru:

O vulpe își crește puii lângă magazinul Lidl din Vălenii de Munte:

Pescărușii ”cerșesc” mâncare în fața Gării de Sud din Ploiești:

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău